Aktier Investmentbolaget Kinnevik, riskkapitalbolaget EQT och oljebolaget Lundin Energy finns med bland JP Morgans europeiska favoriter i en genomgång av köpvärda aktier inför vad som väntas bli en period av lägre takt i återhämtningen från pandemin. Det rapporterar CNBC.

Aktielistan med förslag inför den tidsperiod som väntar består av värdeaktier, aktier med hög tillväxt samt hög kvalitet.

”Inbromsningsfasen i den här cykeln stödjer draget att vikta upp i sektorer som teknik, konsumentvaror och hälsovård samtidigt som sektorer som finans, energi, kommunikationstjänster och samhällsservice viktas ned”, skriver JP Morgan enligt CNBC.

De absoluta toppvalen i en lista över värdeaktier är det franska IT-bolaget Atos, den tyska medicinteknikkoncernen Fresenius, teleoperatören Telecom Italia och det brittiska tobaksbolaget Imperial Brands.

Vid sidan av Kinnevik och Lundin Energy i högtillväxt-kategorin finns också den danska bioteknikaktien Genmab, det polska postboxbolaget Inpost och den franska sprittillverkaren Remy Cointreau.

Vad avser hög kvalitet anser JP Morgan att den EQT är ett starkt val, vid sidan av den brittiska kapitalförvaltaren Hargreaves Landsdown. Det danska medicinteknikbolaget Coloplast, det schweiziska konsumentelektronikbolaget Logitech och det schweiziska fastighetsbolaget Partners Group lyfts också fram.

Dessutom anser JP Morgan att riktigt stora bolag kommer gynnas i inbromsningsfasen. Här lyfter banken fram den schweiziska livsmedelskoncernen Nestle, det franska läkemedelsbolaget Roche och den schweiziska sektorkollegan Novartis, franska lyxvarubolaget LVMH och nederländska ASML, som utvecklar maskineri åt halvledarproducenter.