Analyser (Uppdateras) Ett antal nya eller upprepade köprekar med sänkta riktkurser präglar fredagens skörd av analyser från anaylbolagen.

HSBC har inlett bevakning av Nordea med en behållrekommendation. Riktkursen sattes till 9,80 euro. Det rapporterar Marketwire, som hänvisar till Bloomberg News. Nordea avslutade torsdagens handel på 9,38 euro.

Nordea Markets inleder bevakning av läkemedelsbolaget Camurus med köprekommendation. Riktkursen är 231 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 168 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities sänker riktkursen för SKF till 220 kr från 280 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på strax under 154 kr.

Nordea Markets sänker riktkursen för H&M till 180 kr från 210 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 126,18 kr föregående handelsdag.

Société Générale höjer däremot riktkursen för H&M till 105 från 95 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det skriver Reuters. Så sent som i mitten av mars sänkte Société Générale sin rekommendation för H&M till sälj från behåll. H&M-aktien var upp 1,1 procent till 127,52 kr på fredagsförmiddagen.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för det finländska medie- och utbildningsbolaget Sanoma till behåll från köp. Det framgår av en analys.

Goldman Sachs sänker sin rekommendation för SBB till sälj från neutral. Det framgår av ett marknadsbrev.

ABG Sundal Collier inleder bevakning av Nent med köprekommendation. Riktkursen är 575 kr. Det framgår av en analys. Under den tidiga fredagshandeln handlades aktien upp 1,1 procent och bytte händer till 387,70 kr.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för MTG till market perform från tidigare outperform på lång sikt, tre år. Riktkursen 180 kr upprepas. Det framgår av en analys. På kort sikt, tre månader, kvarhålls köprekommendationen. Aktien i MTG handlades upp 0,2 procent till 137,90 kr under fredagsmorgonen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Mekonomen till 160 kr från 175 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Banken har uppdaterat sina prognoser inför Mekonomens kommande rapport för det första kvartalet 2022. ”Utsikterna ser sämre ut på grund av den geopolitiska turbulensen och de höga bränslepriserna, vilket gör att vi kan räkna med lägre total körsträcka per fordon. Samtidigt förväntas en åldrande bilflotta gynna efterfrågan på service”, resonerar Kepler Cheuvreux. Aktien tappade 0,7 procent till 110,40 kr under den tidiga handeln på fredagen.

Kepler Cheuvreux återupptar sin bevakning av ljudboksföretaget Storytel med rekommendation köp. Riktkursen har satts till 114 kr per aktie. Det framgår av en analys. ”Även om vi spår att bolaget kommer att behöva ett tillskott av mer kapital, så ser vi fram emot en fin långsiktig tillväxttakt och investeringscase i Storytel, med förbättringar i ebitda och kassaflöde under 2022 som är huvudsakliga triggers för aktiekursen men också mer kommenterar från ledningen om framtiden”, skriver Kepler i sin analys som dock konstaterar att svängningarna i aktiekursen kan komma att fortsätta på kort sikt. Sedan en kurstopp på 300 kr sommaren 2020 har aktien befunnit sig på ett sluttande plan och på rapportdagen för det fjärde kvartalet rasade aktien 25 procent. På fredagsmorgonen handlades aktien till 90 kr efter en uppgång på 1,5 procent.