Analyser (Uppdateras) Snudd på rekordmånga analyser har publicerats på fredagen av analysföretagen. H&M har fått ett helt sjok med riktkurshöjningar. Även bolag som Volvo, Tomra och Resurs har ljusa framtidsutsikter enligt analytikerna.

SEB Equities höjer riktkursen för Volvo till 187 kr från 185 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. SEB skriver att det bör bli en kraftig hävstång i bolagets resultat i den tidigare återhämtningsfasen efter en stor efterfrågenedgång i och med att mycket av kostnaderna inte har kommit tillbaka in i resultaträkningen. Det talar för ett starkt andra halvår, resonerar banken som dock har farhågor kring värderingsmultiplarna för lastbilssektorn i tider av klimat- och digitalomställning.

Nordea Markets höjer riktkursen för Better Collective till 170 kr från 165 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 127 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Sandvik till 205 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 175,60 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Sydbank till köp från behåll. Riktkursen är 130 danska kr. Det framgår av en analys. På torsdagen stängde aktien till 102 danska kr på Köpehamnsbörsen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för TF Bank till köp från behåll. Riktkursen höjs till 100 från 95 kr. Det framgår av en analys. På torsdagen stängde aktien till 89,40 kr.

RBC Capital Markets höjer riktkursen för Hexagon till 725 kr från 580 kr. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 683,40 kr på torsdagen.

Pareto inleder bevakning av det norska återvinningsbolaget Tomra med rekommendationen sälj och riktkursen 285 norska kr. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagskvällen. Aktien stängde på 406 norska kr på Oslobörsen på torsdagen. Det svenska investmentbolaget Latour är största ägare i Tomra med drygt 21 procent av aktierna.

Carnegie sänker sin rekommendation för Nobia till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 61 från 55 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 60,70 kr på torsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Autoliv till 800 kr från 735 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken på fredagen. Autolivs svenska depåbevis stängde på 685 kr på torsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Resurs till 52 kr från 50 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 47,14 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Boliden till 305 kr från 290 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 261,90 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Skistar till 160 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Skistar stängde på 123,60 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Enea till 234 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas.mDet framgår av en analys. Enea stängde på 209,50 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Assa Abloy till 240 kr från 220 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken. Assa Abloy stängde på lite drygt 209 kr på torsdagen.

BMO Capital Markets höjer sin rekommendation för Lundin Energy till outperform från market perform. Riktkursen är 250 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 172,60 kr på torsdagen.

Bank of America har initierat bevakning av Evolution Gaming med rekommendation köp till riktkurs 715 kr. Det framgår av en analys daterad den 1 oktober från banken. Evolution Gamings aktie var på fredagen vid klockan 10.20 upp 2,8 procent kring 635 kr. Banken har även placerat aktien på sin särskilda köplista ”SMID Cap Europe Best Ideas”.

Nordea Markets höjer riktkursen för H&M till 190 kr från 180 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. På torsdagen steg H&M-aktien 6 procent till 164,15 kr efter att kommit med kvartalsrapport.

Carnegie höjer riktkursen för H&M till 180 kr från 150 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Banken menar att H&M har god återhämtningspotential i det korta perspektivet, men menar att det uppvägs av desto dystra utsikter på butiksbaserad klädförsäljning på längre sikt.

Även Citi höjer riktkursen för H&M, till 205 kr från tidigare 190. Rekommendationen köp upprepas.

Barclays höjer riktkursen för H&M till 200 kr från 180 och upprepar köp.

JP Morgan höjer H&M:s riktkurs till 195 kr (190), och upprepar samtidigt övervikt.

Jefferies höjer också sin riktkurs för H&M, till 170 kr (155), och upprepar neutral. 

Rapport
Vinstfest för VolvoÄven orderingången klart högre än väntat
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Rapport
Extrautdelning från Tele2
Rapport
USA-innehav tryckte upp Kinneviks substansvärde
Rapport
Rejält vinstlyft för Haldex
Rapport
Nent klart över förväntan
Foto: Copyright (c) 2018 nyker/Shutterstock. No use without permission.
Börsen
Uppåt i Asien och muntert i Tokyo
Rapport
Thules resultat högre än väntat
Rapport
Husqvarna slog förväntningarna
Rapport
Ungefär som väntat för Axfood
Notering
Trustly skjuter på noteringen efter FI-kritik
Foto: AP/TT
Wall Street
Återhämtning på Wall Street
Foto: Shutterstock
Placera
Blackrock: Därför gillar vi tillväxtmarknaderLåga värderingar kan ge boost efter skakig inledning på året
Börsen
Strateger: Börsfallet ett kortsiktigt återtåg"Faang-bolagens rapporter nästa vecka blir avgörande"
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens många köprekar
Börsen
Ericsson stärkte Stockholmsbörsen
Spara
Bankutmanaren som ger högst sparräntaOch hela åtta institut på delad andraplats
Foto: Erik Simander/TT
Analys
UBS: Stark biometrimarknad bakom höjda estimat för Fingerprint
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
Kepler höjer Evolutions riktkurs"Förvärvet av BTG kan öka omsättningen med upp till 5 procent"
Notering
Intervju: Hemnets vd räds inte hög värdering inför noteringen
Notering
Hernhag: Risktagare chansar på dyrt HemnetMen begränsad potential sett till värderingen
Blankning
Blankningar på rekordlåga nivåer
20/4
Trading Direkt: Analytikerintervju om Stillfront
Foto: Henrik Montgomery/TT
Analys
ABG sätter "sälj" på Betsson"Skeptisk till USA-expansionen"
Köptips
DNB: Scandic vinnare på återhämtningenUtfärdar köprek på hotellbolaget
Bostad
Normalisering efter pandemin kan dämpa boprisrallyt