Analyser (Uppdateras) Snudd på rekordmånga analyser har publicerats på fredagen av analysföretagen. H&M har fått ett helt sjok med riktkurshöjningar. Även bolag som Volvo, Tomra och Resurs har ljusa framtidsutsikter enligt analytikerna.

SEB Equities höjer riktkursen för Volvo till 187 kr från 185 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. SEB skriver att det bör bli en kraftig hävstång i bolagets resultat i den tidigare återhämtningsfasen efter en stor efterfrågenedgång i och med att mycket av kostnaderna inte har kommit tillbaka in i resultaträkningen. Det talar för ett starkt andra halvår, resonerar banken som dock har farhågor kring värderingsmultiplarna för lastbilssektorn i tider av klimat- och digitalomställning.

Nordea Markets höjer riktkursen för Better Collective till 170 kr från 165 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 127 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Sandvik till 205 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 175,60 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Sydbank till köp från behåll. Riktkursen är 130 danska kr. Det framgår av en analys. På torsdagen stängde aktien till 102 danska kr på Köpehamnsbörsen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för TF Bank till köp från behåll. Riktkursen höjs till 100 från 95 kr. Det framgår av en analys. På torsdagen stängde aktien till 89,40 kr.

RBC Capital Markets höjer riktkursen för Hexagon till 725 kr från 580 kr. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 683,40 kr på torsdagen.

Pareto inleder bevakning av det norska återvinningsbolaget Tomra med rekommendationen sälj och riktkursen 285 norska kr. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagskvällen. Aktien stängde på 406 norska kr på Oslobörsen på torsdagen. Det svenska investmentbolaget Latour är största ägare i Tomra med drygt 21 procent av aktierna.

Carnegie sänker sin rekommendation för Nobia till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 61 från 55 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 60,70 kr på torsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Autoliv till 800 kr från 735 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken på fredagen. Autolivs svenska depåbevis stängde på 685 kr på torsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Resurs till 52 kr från 50 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 47,14 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Boliden till 305 kr från 290 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 261,90 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Skistar till 160 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Skistar stängde på 123,60 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Enea till 234 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas.mDet framgår av en analys. Enea stängde på 209,50 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Assa Abloy till 240 kr från 220 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken. Assa Abloy stängde på lite drygt 209 kr på torsdagen.

BMO Capital Markets höjer sin rekommendation för Lundin Energy till outperform från market perform. Riktkursen är 250 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde till 172,60 kr på torsdagen.

Bank of America har initierat bevakning av Evolution Gaming med rekommendation köp till riktkurs 715 kr. Det framgår av en analys daterad den 1 oktober från banken. Evolution Gamings aktie var på fredagen vid klockan 10.20 upp 2,8 procent kring 635 kr. Banken har även placerat aktien på sin särskilda köplista ”SMID Cap Europe Best Ideas”.

Nordea Markets höjer riktkursen för H&M till 190 kr från 180 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. På torsdagen steg H&M-aktien 6 procent till 164,15 kr efter att kommit med kvartalsrapport.

Carnegie höjer riktkursen för H&M till 180 kr från 150 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Banken menar att H&M har god återhämtningspotential i det korta perspektivet, men menar att det uppvägs av desto dystra utsikter på butiksbaserad klädförsäljning på längre sikt.

Även Citi höjer riktkursen för H&M, till 205 kr från tidigare 190. Rekommendationen köp upprepas.

Barclays höjer riktkursen för H&M till 200 kr från 180 och upprepar köp.

JP Morgan höjer H&M:s riktkurs till 195 kr (190), och upprepar samtidigt övervikt.

Jefferies höjer också sin riktkurs för H&M, till 170 kr (155), och upprepar neutral. 

Aktiechatt
Hernhag: Fyra långsiktiga miljöfavoriterOch tre intressanta tillväxtaktier
Placera
Chefsstrategen: Nordea överviktar aktier...men tar ner IT till neutral vikt
Aktier
Här är månadens favoritaktier
Börsen
Kort börsdag slutade på plus
30/10
Trading Direkt: Olavis strategi under börsturbulensen
Sektor
Lägre förluster än väntat för amerikanska oljejättar
Krönika
Lundkvist: Därför är USA-valet viktigare för Europa än för Kina
Analyser
Här är fredagens aktierekar
Bostad
Danske: Bostadsrättspriserna fortsatte uppåt i Stockholm
Rapport
Lägre förlust än väntat för SCA
Rapport
Vinstfall för Electrolux ProÄven omsättningen sjönk
Rapport
Lundin Energy prickade förväntningarnaHöjer produktionsprognosen
Aktie
Klart: Volvo säljer UD Trucks till Isuzu
Foto: istockphoto
Asien
Nedåt i Asien
Foto: istockphoto
Rapport
Tech-bonanza i USAJättarna krossade förväntningarna
Foto: Janerik Henriksson/TT
Pandemin
H&M stänger inga butiker i landet efter nya coronaråd
Gästkrönika
Lundkvist: Ny börsoro ger köpläge för den långsiktige
Foto: Shutterstock
Fonder
Månadens fonder: Nu väljer spararna grön energi
Foto: istockphoto
Analyser
Här är torsdagens köprekar
Riksbanken förbereder egen swish-tjänstKontanthanteringen på rekordlåg nivå
Foto: Shutterstock
Placera
Aktiestrategen: Botten nåddes under andra kvartalet"Men frågan är hur snabb och hur kraftfull uppgånger blir"
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Spara
Riksgälden höjer insättningsgarantin
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Boränta
Nordea sänker flera bundna bolåneräntor
Aktie
Actic stänger i TysklandFörlorar 8 miljoner kr per månad