Analyser (Uppdateras) Analysföretagen publicerar mängder av analyser med nya riktkurser och köprekommendationer så här i inledningen av årets första rapportperiod. Här är fredagens skörd.

DNB Markets höjer riktkursen för Sandvik till 215 kr från 195 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. DNB tror att Sandviks återhämtning kommer att gå relativt långsamt med tanke på bolaget exponering, motsvarande 15 procent av intäkter, mot olje- och gassegmentet samt mot flygbranschen. Bolaget har förbättrats strukturellt, men det är redan inprisat enligt den norska banken. Aktien gick upp marginellt till nästan 218 kr på torsdagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Pareto Securities höjer riktkursen för Aspire till 55 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Torsdagens stängningskurs var 44,95 kr.

Pareto Securities höjer riktkursen för Kambi till 561 kr från 409 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Stängningskursen på torsdagen var 466 kr.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Dometic till 135 kr från 125 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 116,45 kr på torsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Kindred till 133 kr från 88 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. På torsdagen stängde Kindreds aktie på 104,60 kr.

SEB Equities höjer riktkursen för Stora Enso till 18,00 euro från 16,50 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. R-aktien stängde på 164,45 kr i Stockholm föregående handelsdag och på 16,37 euro i Helsingfors.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 115 från 125 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Danske skriver att Fabege värderas högst i den svenska fastighetssektorn (27 gånger CEPS på estimat för 2022), trots att hyrorna i Stockholm nått en topp och trots att utbudet av tillgänglig kommersiell yta har fortsatt att öka. Aktien stängde på 130,25 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från behåll. Riktkursen är 115 kr. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 97,44 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Nokia till 4,50 euro från 4,00 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 34,31 kr i Stockholm och på 3,42 euro i Helsingfors föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för SSAB till 43 kr från 41 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 31,76 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Enea till 260 kr från 234 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Enea stängde på 225 kr på torsdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Electrolux Professional till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 40 från 37 kr. Det framgår av en analys som banken släppte under senare delen av torsdagen. SEB skriver bland annat att det finns en risk för att bolagets återhämtning kommer ta längre tid än vad marknaden i allmänhet förväntar sig. Aktien stängde på drygt 52 kr och den har stigit med 53 procent de tre senaste månaderna.

DNB Markets inleder bevakning av specialfettstillverkaren AAK med en köprekommendation. Det framgå av en ny analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Riktkursen sätts till 190 kr. Aktien stängde på 157,65 kr på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Avanza till köp från behåll. Riktkursen höjs till 275 från 260 kr. Det framgår av en analys. Aktien backade med drygt 7 procent till 237,40 kr på torsdagen efter bankens rapport för det fjärde kvartalet.

Citi höjer rekommendationen för den norska elektrolysörutvecklaren Nel till köp, från tidigare neutral. Det framgår av ett morgonbrev som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Riktkursen för teleoperatören Millicoms aktie höjs till 390 kr från 315 kr hos Carnegie, framgår av en analys. Carnegie hänvisar till att karantänsrestriktioner lättat i stora delar av Millicoms marknader under senaste kvartalet. ”Med utökade möjligheter att sälja kontantkort och genomföra uppsökande försäljning samtidigt som remitteringar till flera av Millicoms marknader kommit igång igen förväntar vi oss en fortsatt förbättring av tjänsteintäkterna”, skriver Carnegie. Banken har fortsatt Millicoms aktie på köprekommendation. Millicom handlades upp med 1,5 procent på torsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Embracer till 250 kr från 225 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på torsdagen på 202,70 kr.

 

Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Mäklarstatistik: Villapriserna steg mest i februari
Aktieportföljen
Så har det gått för portföljbolagen i veckan
Aktie
Nordea höjer riktkursen för Norwegian Finans
Foto: 2020 CQ-Roll Call, Inc.
Fed
Powell: Inflationen inte tillräcklig för räntehöjning
Foto: AP/TT
Wall Street
New York: Breda nedgångar efter Powells tal
Foto: Morgan Ekner/istockphoto
Aktiechatt
Klockan 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag
Aktier
Förvaltarens senaste köpTre nya aktier in i Carnegie Småbolagsfond
Foto: isockphoto
Råvaror
Oljepriset stiger på uppgifter om utebliven produktionsöknihng
Kommentar
Kommentar: Det lär bli tuff strid om Bank NorwegianHandlas klart över budkursen
Börsen
Minusstängning trots sen spurt
Foto: Henrik Montgomery/TT
Blankning
Blankning i Electrolux på historiskt hög nivå
ETF
Forumaktier i ny ETFFokus på aktier som diskuteras i sociala medier
Foto: Shutterstock
Pandemin
H&M inleder Q2 med fjärdedel av butikerna tillfälligt stängda
Analyser
Här är torsdagens färska köprekar
Aktier
Norska privatspararnas aktiefavoriter i februari
Fonder
Mangold betalar tillbaka fond-kickbacks till kunderna
Foto: Hasse Holmberg/TT
Aktier
Nya regler för utdelning från finländska aktierDu måste själv ansöka om att få pengar tillbaka
Räntan
SBAB höjer bolåneräntor
Sektor
Norwegian: Passagerartrafiken sjönk med 99 procent i februari
Foto: The Hill
Räntan
Oklart hur Fed vill hantera ränteuppgångenFedchefen talar på seminarium i kväll
Börsen
Ny ränteoro pressar Asiens börser
Foto: Independent Still Pool photo ©2021 Consolidated News Photos All Rights Reserved
USA
Biden får kompromissa om stimulanspaketet
Foto: Shutterstock
Kraftförsörjning
Priset på el allt mer oförutsägbart
Foto: Copyright (c) 2021 Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Här är småspararnas amerikanska favoritaktierSPAC-bolag in på topplistan