Analyser (Uppdateras) Analysföretagen publicerar mängder av analyser med nya riktkurser och köprekommendationer så här i inledningen av årets första rapportperiod. Här är fredagens skörd.

DNB Markets höjer riktkursen för Sandvik till 215 kr från 195 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. DNB tror att Sandviks återhämtning kommer att gå relativt långsamt med tanke på bolaget exponering, motsvarande 15 procent av intäkter, mot olje- och gassegmentet samt mot flygbranschen. Bolaget har förbättrats strukturellt, men det är redan inprisat enligt den norska banken. Aktien gick upp marginellt till nästan 218 kr på torsdagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Pareto Securities höjer riktkursen för Aspire till 55 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Torsdagens stängningskurs var 44,95 kr.

Pareto Securities höjer riktkursen för Kambi till 561 kr från 409 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Stängningskursen på torsdagen var 466 kr.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Dometic till 135 kr från 125 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 116,45 kr på torsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Kindred till 133 kr från 88 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. På torsdagen stängde Kindreds aktie på 104,60 kr.

SEB Equities höjer riktkursen för Stora Enso till 18,00 euro från 16,50 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. R-aktien stängde på 164,45 kr i Stockholm föregående handelsdag och på 16,37 euro i Helsingfors.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 115 från 125 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Danske skriver att Fabege värderas högst i den svenska fastighetssektorn (27 gånger CEPS på estimat för 2022), trots att hyrorna i Stockholm nått en topp och trots att utbudet av tillgänglig kommersiell yta har fortsatt att öka. Aktien stängde på 130,25 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från behåll. Riktkursen är 115 kr. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 97,44 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Nokia till 4,50 euro från 4,00 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 34,31 kr i Stockholm och på 3,42 euro i Helsingfors föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för SSAB till 43 kr från 41 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 31,76 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Enea till 260 kr från 234 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Enea stängde på 225 kr på torsdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Electrolux Professional till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 40 från 37 kr. Det framgår av en analys som banken släppte under senare delen av torsdagen. SEB skriver bland annat att det finns en risk för att bolagets återhämtning kommer ta längre tid än vad marknaden i allmänhet förväntar sig. Aktien stängde på drygt 52 kr och den har stigit med 53 procent de tre senaste månaderna.

DNB Markets inleder bevakning av specialfettstillverkaren AAK med en köprekommendation. Det framgå av en ny analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Riktkursen sätts till 190 kr. Aktien stängde på 157,65 kr på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Avanza till köp från behåll. Riktkursen höjs till 275 från 260 kr. Det framgår av en analys. Aktien backade med drygt 7 procent till 237,40 kr på torsdagen efter bankens rapport för det fjärde kvartalet.

Citi höjer rekommendationen för den norska elektrolysörutvecklaren Nel till köp, från tidigare neutral. Det framgår av ett morgonbrev som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Riktkursen för teleoperatören Millicoms aktie höjs till 390 kr från 315 kr hos Carnegie, framgår av en analys. Carnegie hänvisar till att karantänsrestriktioner lättat i stora delar av Millicoms marknader under senaste kvartalet. ”Med utökade möjligheter att sälja kontantkort och genomföra uppsökande försäljning samtidigt som remitteringar till flera av Millicoms marknader kommit igång igen förväntar vi oss en fortsatt förbättring av tjänsteintäkterna”, skriver Carnegie. Banken har fortsatt Millicoms aktie på köprekommendation. Millicom handlades upp med 1,5 procent på torsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Embracer till 250 kr från 225 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på torsdagen på 202,70 kr.

 

Foto: Shutterstock
Råvaror
Koppar den "nya oljan"
Skatt
Löfven på Facebook: Ingen ny fastighetsskatt
Foto: Copyright (c) 2018 Aritra Deb/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Norska daytrayders flockas kring svenska aktierFem av de tio mest handlade är svenska värdepapper
Foto: istockphoto
Analyser
Här är torsdagens färska köprekar
Börsen
Nedåt på börsen
Rapport
Ökad förlust för ReadlyMen omsättningen steg rejält
Foto: Copyright (c) 2015 g0d4ather/Shutterstock. No use without permission.
Blankning
SEC överväger hårdare regler för blankningTar i med hårdhandskarna mot spekulationshets
Foto: Jessica Gow/TT
Rapport
Academedia något bättre än väntat
Rapport
Något under förväntan för Leo VegasSer intäktstapp i april
Foto: istock
Rapport
Humana slog förväntningarnaVaccinationerna börjar få effekt
Börsen
Tokyo i toppform efter helgledigheten
Foto: Copyright (c) 2015 W. Scott McGill/Shutterstock. No use without permission.
Bud
Budstriden om Tre Kronor fortsätterSvenska Handelsfastigheter höjer budet
Aktie
Zalando justerar upp prognoserna
Foto: AP/TT
Wall Street
Blandat på Wall StreetVaccinbolag föll efter patentbesked
Foto: Copyright (c) 2020 itsflowingtothesoul/Shutterstock. No use without permission.
Krönika
Hammarlund: Priserna på fritidshus har rusat i höjdenBåstad fortsatt i topp
Placera
SEB: Fem köptips med potential
Köptips
AFV: En aktie att köpa"Goda odds gräva guld i USA"
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Något bättre än väntat för Securitas
Pension
Miljardregn över premiepensionsspararnaOrdinarie fondhandel fördröjs något
Foto: Copyright (c) 2021 Shutterstock. No use without permission.
SPAC
Uppgifter: Svenska finanskändisar planerar SPAC-bolag
Analyser
Här är onsdagens många köprekar
Selin: Balder har lite missat industrifastigheterMen köpet av ABP är inte början på ny strategi
Placera
Chefstrategen: Balansakt mellan optimism och övermod"Behövs inte mycket för att välta hela lasset"
Deklarationen
Nytt rekord för digitala deklarationer
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Analys
Carnegie: Storytels värdering ser attraktiv ut igenHöjer rekommendationen till köp