Analyser (Uppdateras) Analystakten är fortfarande hög hos analyshusen. Här redovisar vi fredagens köprekar.

Nordea Markets återupptar sin bevakning av Nibe med rekommendation sälj och riktkursen 99 kr. Det framgår av en analys. Innan Nordea pausade sin bevakning av Nibe hade banken en riktkurs på 94 kr. Nibes stängningskurs var cirka 181 kr på torsdagen. Aktien öppnade på 176,70 kr på fredagen och handlas strax under 180 kr på fredagens förmiddag.

Carnegie sänker sin rekommendation för Nibe till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 155 från 135 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. 

DNB Markets höjer riktkursen för Nibe till 180 kr från 138 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. 

Nordea Markets höjer riktkursen för Kambi till 210 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Kambi stängde till kursen 141,90 kr på torsdagen.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Sinch till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 380 från 215 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien har gått upp med cirka 80 procent de tre senaste månaderna och stängde kring 380 kr på torsdagen. Danske, som höjde till köp i början av november, skriver att banken har svårt att hitta ytterligare uppsida i närtid. Långsiktigt är Danske Bank fortfarande positiva till aktien.

CIBC höjer rekommendationen för Lundin Gold till outperform, från neutral. Riktkursen är 13 kanadensiska dollar. Det framgår av Bloomberg. Lundin Golds aktie stängde på 10,07 dollar på torsdagskvällen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Sobi till köp från behåll. Riktkursen höjs till 220 från 199 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Sobi steg 2,2 procent till 193,50 kr på torsdagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för specialistläkemedelsbolaget Sobi till 231 kr från 198 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Pareto Securities höjer sin riktkurs för Sobi till 225 kr från tidigare 210 kr med en upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys på fredagen. Pareto hänvisar till självsäkra investeringar och mål kring Gamifant och Doptelet med potentiella topförsäljningsförväntningar om över 0,5 miljarder dollar. Sobis att-göra-lista beskrivs av Pareto som kort, stark och transparent.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Mips till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 260 från 225 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien i Mips steg med nästan 11 procent till 262 kr på torsdagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Mips till köp från behåll. Riktkursen höjs till 320 från 210 kr. Det skriver Bloomberg News.

Pareto Securities höjer riktkursen för hjälmbolaget Mips till 300 kr från 245 kr efter torsdagens rapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev från Pareto på fredagen. Mips rapport visade att bolaget är tillbaka på det starka tillväxtspåret igen, efter volymnedgången under det tredje kvartalet, skriver Pareto. Pareto räknar med att Mips når sitt tidigare omsättningsmål för 2020 om 400 miljoner kr och att siktet sedan ställs mot att nå det nya målet om 1 miljard kr i omsättning år 2025. ”Vi anser att Mips skalbara affärsmodell kommer att leda till utökade marginaler under kommande år”, skriver Pareto.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Bravida till behåll från sälj efter morgonens delårsrapport. Riktkursen höjs till 90 från 74 kr. Det skriver Bloomberg News. Aktien stängde på 100 kr efter en uppgång på 9 procent under torsdagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Attendo till köp från behåll. Riktkursen höjs till 60 från 50 kr. Det framgår av en analys. Attendo stängde på drygt 49 kr på torsdagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Fastpartner till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 100 från 90 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Fastpartners aktie handlades till 109 kr vid 9.15-tiden på fredagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Doro till 51 kr från 54 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys, dagen efter Doro presenterat sin bokslutsrapport. ”Orderingången minskade med 5 procent, jämfört med i fjol, och kom in 8 procent under vår prognos, vilket föranleder en sänkning av våra försäljningsestimat för 2020”, skriver Pareto i analysen. Samtidigt tar analyshuset upp att Doro indikerat att leveranskedjan i Kina kan påverkas negativt av coronavirusets utbrott, vilket Pareto tror kan tynga försäljningen under det första kvartalet. Doros försäljning och kassaflöde var dock bättre än vad Pareto hade räknat med. Vid 9.30-tiden på fredagen handlades Doro till 45,10 kr, en nedgång med 0,7 procent för dagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Bilia till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 120 från 110 kr. Det framgår av Bloomberg.

UBS höjer sin rekommendation för Boliden till köp från neutral. Riktkursen höjs till 270 från 240 kr. Det framgår av en analys. Bolidens aktie steg med 3,1 procent till kursen 231,30 kr på fredagsförmiddagen, till toppen av OMXS30. På torsdagen stod aktien dock i botten efter kvartalsrapport. Boliden backade 7,3 procent efter rapporten på torsdagen.

Evli Bank sänker sin rekommendation för Endomines till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 5,00 från 4,70 kr. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlas kring 5,90 kr på fredagen.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Hufvudstaden till behåll från sälj. Riktkursen är 200 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer riktkursen för Betsson till 70 kr från 65 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släppte på fredagseftermiddagen. DNB tycker att Betsson har fått en bra start på det första kvartalet och banken har även fått bra intryck av det förvärv som bolaget aviserade på fredagsmorgonen.

Chatt
Hernhag: Fem köpvärda preffar efter rasetTre bolag med säkra utdelningar
Fonder
Över 26 000 premiepensionskonton låsta – mitt under börsturbulensenOväntad följdeffekt av Spiltanstoppet
Foto: AP/TT
Wall Street
Nedåt på Wall Street efter rekordveckaÄndå 15 procent högre på en vecka
Pandemin
Representanthuset har nu godkänt stödpaketetBara Trumps godkännande återstår
Börsen
Sur fredag på StockholmsbörsenUtdelningarna fortsätter att ställas in
Aktie
Eniro illa uteMåste upprätta kontrollbalansräkning
Sektor
ABG: Svenska livsmedelsjättarna säker hamn i pandeminHöjer både Ica och Axfood
Foto: istockphoto
Oljepriset
Oljan: Opecländer ber om nåd från priskrig
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
Berenberg sänker H&M:s vinstestimat med 100 procentRäknar med nollresultat
Pandemin
Regeringen begränsar sammankomster till 50 personer
Aktier
Här är aktierna som stigit mer än 25 procent i veckan
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Analys
SHB: Ericsson nästan immunt mot coronanedgång
Bank
Bankfederationen: Banker bör inte betala ut utdelning för 2019
27/3
Trading Direkt: Privatsparare köper aktier, dumpar fonder
Foto: istockphoto
Analys
SEB: Köpläge i förvärvsaktivt bolag efter kurstapp
Analyser
Flera nya köprekar bland fredagens analyser
Guld
Privatsparare rusar till guld
Pandemin
Riksbanken: Pandemin har påverkat storföretagen kraftigt
Analys
Nordea: Ica gynnas av coronaepidemin
Pandemin
Javeus: Detta krävs för att uppgångarna ska fortsättaBlir detta historiens kortaste björnmarknad?
Pandemin
Danske spår BNP-nedgång på 5 procentInflationen sjunker till noll
Foto: Shutterstock
Aktie
Sinch i miljardaffär
Aktier
Blechers aktiefavoriter i pandemins spår
Pandemin
Mnuchin: Arbetslöshetssiffrorna inte relevanta just nu
Foto: Shutterstock
Fonder
Spiltanstoppet tvingar fler fonder att stängaAvanza och Lysa drabbas också