Analyser (Uppdateras) En ny och en upprepad köprek samt ett par höjda rekommendationer finns bland fredagens analyser.

Den norska banken DNB inleder bevakning av fastighetsbolaget Nyfosa med en köprekommendation och riktkursen 93 kr. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagskvällen. Aktien i Nyfosa stängde på 84,05 kr på torsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Hexagon till 810 kr från 770 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 701,20 kr på torsdagen.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Lyko till behåll från sälj. Riktkursen sänks samtidigt till 310 från 335 kr. Det framgår av en analys. Lyko-aktien stängde på 315 kr på torsdagen. ABG konstaterar att aktien backat cirka 30 procent sedan mitten av oktober och det är ett av skälen till rekommendationshöjningen. Riktkurssänkningen förklaras samtidigt av sänkta estimats.

SEB har inlett bevakning av SBB med rekommendationen behåll och riktkursen 30 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 28,96 kr på torsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Elekta till 130 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken på fredagen, dagen efter strålterapibolagets rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Elekta kommer att komma ut ur pandemin som ett starkare bolag, resonerar Carnegie och pekar på ett uppdämt behov och högre marginaler i bolaget. Aktien kostar cirka 112 kr på fredagen.