Analyser (Uppdateras) Flera köprekommendationer har utfärdats av analysföretagen under fredagen, bland annat har Husqvarna fått två höjda riktkurser och upprepade köprekar.

Arctic Securities höjer riktkursen för Africa Energy till 4,30 kr från 2,90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Africa Energy stängde till 3,07 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Husqvarna till 105 kr från 95 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. På torsdagen stängde aktien till 91,98 kr.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Husqvarna till 115 kr från 88 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Pareto Securities har höjt sin rekommendation för Vostok Emerging Finance till köp från tidigare behåll. Riktkursen har justerats upp till 3,16 kr per aktie (2,66). Det framgår av en analys. Aktien stängde på 2,73 kr på torsdagen.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Nokia till 4,50 euro från 5,00 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 3,50 euro i Helsingfors på torsdagen.

RBC Capital Markets höjer sin rekommendation för Equinor till outperform från sector perform. Riktkursen är 175 norska kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Equinor stängde till 141,10 norska kr på torsdagen.

Nordea inleder bevakning av Instalco med rekommendationen köp och riktkursen 202 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 165,60 kr.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Bonesupport till köp från behåll. Riktkursen höjs till 65 från 50 kr. Det framgår av en analys.

Carnegie inleder bevakning av forskningsbolaget Isofol Medical med en köprekommendation och en riktkurs på 21 kr. Det framgår av en analys på fredagen. Isofol Medical steg med nästan 11 procent i den inledande handeln på fredagen till 15,85 kr.