Analyser Även under veckans sista handelsdag har ett antal analyser publicerats av analysföretagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Mentice till 100 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 90,10 kr på torsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Biogaia till 522 kr från 506 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 567 kr på torsdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för det danska läkemedelsbolaget Lundbeck till behåll från köp. Riktkursen sänks till 250 från 295 danska kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Leo Vegas till 63 kr från 60 kr efter torsdagens rapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Leo Vegas stängde på 43,90 kr i torsdagens handel.

Carnegie har återupptagit sin bevakning av Calliditas med köp och riktkursen 163 kr. Det framgår av en analys Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien handlas kring 106 kr på fredagen, upp nästan 3 procent för dagen. Carnegie var en av rådgivarna när bolaget tog in pengar före sommaren.