Analyser (Uppdateras) Även inför midsommarveckan har analyshusen publicerat några nya köprekommendationer och riktkurser. Bland annat har gamingbolaget Stillfront fått flera upprepade köprekar.

SEB Equities höjer sin rekommendation för den finländska alkoholproducenten Altia till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs till 9,00 euro från 8,00 euro. Det framgår av en analys. Altia stängde på torsdagen till 7,66 euro på Helsingforsbörsen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för gamingbolaget Stillfront till 750 kr från tidigare 670 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Pareto Securities höjer riktkursen för Stillfront till 814 kr från 697 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 702 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Stillfront till 815 kr från 660 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie höjer riktkursen för Stillfront till 840 kr från 690 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

DNB Markets höjer sin riktkurs för industrikoncernen ABB från 205 till 225 kr med upprepad köprekommendation. Analyshuset ser betydande långsiktig uppsidespotential ifall ABB lyckas excellera. Det framgår av en analys med rubriken ”You ain´t see nothing yet” daterad torsdagen den 11 juni. ABB:s nya vd Björn Rosengren presenterade i onsdags en uppdaterad strategi. ”Även om det inte fanns mycket revolutionerande i strategiuppdateringen presenterade ABB en tydlig strategi och en mer transparent översikt av företaget än någonsin tidigare enligt vår syn”, skriver DNB Markets som tror att stort fokus på decentralisering kan sporra industribolagets tillväxt och lönsamhet.

Citi Investment Research sänker sin rekommendation för EQT till sälj från neutral. Det framgår av ett marknadsbrev. Sänkningen motiveras i första hand med EQT:s starka kursutveckling. Aktien har gått upp med 40 procent sedan årsskiftet.

SEB Equities höjer riktkursen för Arjo till 60 kr från 58 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Arjo steg drygt 2 procent till cirka 50 kr på torsdagen efter bolagets omvända vinstvarning.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Xvivo till 203 kr från 191 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 166 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer sin riktkurs på tv- och streamingbolaget Nent från 300 till 350 kr, alltså en höjning med närmare 17 procent. Rekommendationen köp upprepas samtidigt. Det framgår av en analys daterad torsdagen den 11 juni. ”Nent blir mer fokuserade på streamingtillväxt och vi förväntar oss att Viaplay kommer närma sig 4 miljoner abonnenter under 2022”, skriver DNB Markets.

Danske Bank inleder bevakning av Surgical Science med en köprekommendation och riktkursen 87 kr. Det framgår av en analys som släpptes på fredagen. Surgical Science utvecklar så kallade VR-simulatorer för kirurgi. Aktien, som är listad på First North, stängde på 58,05 kr.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Axfood till behåll från sälj. Riktkursen ligger kvar på 200 kr. Det framgår av en analys.

Redeye har höjt sin värdering av Immunicum i sitt så kallade base case till motsvarande 15,40 kr per aktie, upp från tidigare 12,50 kr. Det framgår av en analys på fredagen. Aktien stängde på 10,28 kr på torsdagen. I sin analys räknar Redeye med en 38 procent sannolikhet för att ilixadencel når ett godkännande inom njurcancer tillsammans läkemedelsklassen tyrosinkinashämmare, där Pfizers Sutent ingår som är en del i behandlingen för Immunicums Mereca-studie. Enligt den tidigare bedömningen låg sannolikheten för godkännande på 34 procent, alltså en höjning med fyra procentenheter.

 

Chatt
Hernhag: Fyra aktier att öka i och behålla på sikt"Två bra barnaktier"
Aktier
Sparekonomen varnar för dubbelsmäll i investmentbolagRabatterna krymper och premierna stiger
Foto: Shutterstock
Råvaror
UBS: Guld kan stiga mot 2.100 dollar nästa år
Foto: istockphoto
Bostad
Analytiker: Mer dämpad prisuppgång på bomarknaden
Pension
Andersson: Nio av tio pensionärer får mer pengar nästa år"Pensionsgapet borta 2023"
Foto: AP/TT
Wall Street
Techbolagen tyngde i New York
Aktie
Kinnevik säljer hela innehavet i Qliro
Börsen
Stängning marginellt upp
JP Morgan: Troliga bankfusioner i Europa
Aktie
Lundberg tankar ännu mer SHB-aktier
Handelskriget
USA beordrar Google och Apple förbjuda Tiktok och Wechat
Bank
FI utreder Swedbank för marknadsmissbruk
18/9
Trading Direkt: Analys i "extrema uppgångar"
Fonder
Företagsobligationsfonderna har återhämtat sig
Analyser
Här är fredagens färska köprekar
Bostad
Valueguard: Boprisuppgången fortsätter
Aktie
Ericsson i mångmiljardaffärKöper amerikanskt 5G-bolag
Foto: Gorm Kallestad/TT
Aktie
Omvänd vinstvarning från Bilia
Riksbanken
Räkna med oförändrad reporänta nästa vecka
Aktie
Stillfront köper mobilspelsbolaget Nanobit
Foto: istockphoto
Asien
Lätt uppåt i Asien
Placera
Söderberg & Partners: Så ska du placera i höstStrategirapporten ”Climbing the Wall of Worry”
Analys
Arjo: Carnegie tror på ökad tillväxt"Kvartalsrapporten driver upp aktiekursen"
Foto: Shutterstock
Placera
DNB Markets: Sektorskifte på börsen"Verkstad och fastigheter vinner terräng"
Foto: istockphoto
Analyser
Här är torsdagens köprekar