Analyser (Uppdateras) En handfull nya köprekommendationer, höjda riktkurser och upprepade köprekar finns bland fredagens analyser från analyshusen.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Boliden till köp från behåll. Riktkursen höjs till 435 från 355 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 339,70 kr på torsdagen.

Även Exane BNP Paribas har höjt sin rekommendation för Boliden till neutral från underperform. Riktkursen är 336 kr. Det rapporterar The Fly. Strax efter 11-tiden på fredagen stod aktien i Boliden 2,2 procent högre, till 347,20 kr.

Nordea Markets höjer riktkursen för fastighetsbolaget Annehem till 39 kr från 33 kr. Köprekommendation upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 34,65 kr föregående handelsdag.

SEB Equities höjer riktkursen för Wärtsilä till 14,10 euro från 12,40 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 11,38 euro i Helsingfors på torsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för det danska verkstadsbolaget FLSmidth till 330 danska kr från 300 danska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 270,80 danska kr i Köpenhamn på torsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Knowit till 350 kr från 346 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. SEB uppmärksammar Knowits förvärv av Cybercom och menar vidare på att IT-konsulten nu träder in i en ny fas. ”Vi fortsätter att gilla storyn och bedömer att bolaget nu befinner sig i den andra fasen i sin omvandling följt av en period med en nästan felfri prestation”, skriver banken och tillägger att Knowit fortsatt väntas växa samtidigt som hälsosamma marginaler kommer att kunna upprätthållas. Banken backar upp sitt argument med Knowits nya finansiella mål vilka befäster bolagets avsikt om att bli mer aktiv inom förvärv. Aktien i Knowit stängde på 298,50 kr på torsdagen.