Analyser (Uppdateras) Analyshusen fortsätter producera mängder av nya rekommendationer i slutet av denna slagiga börsvecka. Här är fredagens skörd av köprekar och nya riktkurser.

DNB Markets höjer riktkursen för Humana till 85 kr från 82 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 74,90 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Boule Diagnostics till köp från behåll. Riktkursen höjs till 80 från 70 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på 62,30 kr.

SEB Equities höjer riktkursen för Bilia till 180 kr från 140 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på 146,90 kr.

Nordea Markets höjer riktkursen för Wästbygg till 130 kr från 122 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 110,80 kr på torsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för NP3 till 143 kr från 120 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 155 kr på torsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Bonesupport till 82 kr från 76 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 72,50 kr på torsdagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Instalco till 390 kr från 400 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 320,40 kr på torsdagen, efter att ha kommit med kvartalsrapport.

Carnegie sänker sin rekommendation för Peab till behåll från köp. Riktkursen sänks till 125 från 130 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 124,80 kr på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer däremot sin riktkurs för byggbolaget Peab från 130 till 140 kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys i spåren av torsdagens delårsrapport. Peab-aktien stängde marginellt upp på 124,80 kr i torsdags. ”En förstärkt mix av verksamheten och starka marknadsutsikter gör att vi bedömer att marginalmålet på 6 procent nås 2023”, skriver analyshuset.

Carnegie sänker sin rekommendation för Camurus till behåll från köp. Riktkursen är 222 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 210 kr på torsdagen.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Ericsson till jämvikt från övervikt. Det rapporterar Reuters.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Outokumpu till behåll från köp. Riktkursen på 5,70 euro upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Senaste betalkurs för Outokumpu-aktien var 5,45 euro.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Hufvudstaden till behåll från köp. Riktkursen är fortsatt 144 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets sänker också sin rekommendation för Hufvudstaden, till sälj från behåll. Riktkursen är 125 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 135,75 kr på torsdagen.

Redeye höjer sin värdering av mobilspelsbolaget G5 och menar nu att det rimliga värdet i ett basscenario, ”base case”, uppgår till 630 kr per aktie, upp från tidigare 560 kr. Det framgår av en analysuppdatering som släpptes på torsdag eftermiddag. G5:s aktie stängde på torsdagen på 562,50 kr. Redeyes analyser är vanligtvis uppdragsanalyser där bolaget betalar för tjänsten.

Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Börsen
Börsen vände nedåt
Krönika
Chefredaktören: Så sparar vi i fonder
Foto: Copyright (c) 2017 ITTIGallery/Shutterstock. No use without permission.
Aktie
VNV lyfter efter återköpsprogram
Asienbörserna
Blandat i Asien
Foto: AP/TT
Börsen
Rekyl uppåt i New York
Foto: Copyright (c) 2017 petrmalinak/Shutterstock. No use without permission.
Aktie
Nel ska förse fossilfritt svenskt stål med vätgasSamarbete kring vätgasanläggning i Hofors
Politik
Bratt: Regeringskris ger begränsad effekt på börsenMen gör privatekonomiska frågor oförutsägbara
Placera
Moody's: Ta höjd för en korrektion på 20 procent"Men ingen snabb studs uppåt igen"
Politik
Löfven förlorade omröstningenSHB: Dramatiskt i politiken men inte på finansmarknaderna
Kryptovalutor
Kina intensifierar "kryptojakten"Bitcoin sjunker 7 procent
Foto: istockphoto
Analyser
Här är måndagens köprekar
Aktie
Norwegians vd får gå med omedelbar verkan
Bopriser
Mäklarna: Bomarknaden saktar in”Stillastående bopriser resten av året”
Krönika
Hernhag: Hyggliga chanser till en skön börssommar
Aktietips
Börsveckan: Tre köpvärda investmentbolagOch några du kan vara utan
Foto: Copyright (c) 2019 pedrosala/Shutterstock. No use without permission.
IPO
Di: Teckna OX2 trots hög prislappBefinner sig i en aldrig skådad medvind
Blankning
De mest blankade aktierna just nu
Aktiechatt
Hernhag: Tre basaktier för långsiktigaOch aktierna som har mer att ge på fem års sikt
Foto: istockphoto
Analyser
Här är fredagens aktierekar
Bostad
Hypoteket: Bolåneräntorna varierar beroende på bostadsort
Bostad
Danske spår mer dämpad boprisuppgång
Aktie
Blankningarna i Clas Ohlson fortsätter att öka
Porfföljen
Nya konsulten bäst i portföljen
Foto: Shutterstock
Placera
Investeringscoachen: Sommarens mix kan tända lätt sovande börs