Analyser (Uppdateras) Under slutet av sportlovet i Stockholm har det varit låg aktivitet i analyshusen. Några få nya köprekar har dock publicerats. Här är fredagens utbud av nya och upprepade köprekommendationer och höjda riktkurser.

SEB Equities har höjt sin rekommendation för aktien i det danska it-bolaget Netcompany till köp från behåll. Riktkursen höjs till 640 från 590 danska kr. Det framgår av en analys som är daterad den 4 mars. Aktien stängde 527,50 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Norwegian Finans Holding till 120 norska kr från 94 norska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Norwegian Finans-aktien stängde på 100 norska kr i Oslo föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux anser att 105 norska kronor per aktie är ett mer rättvisande utköpspris för Norwegian Finans aktieägare och riktkursen höjs därmed till den nivån. 

Analyshuset Redeye har höjt det motiverade värdet i ett basscenario på Gaming Innovation Group (GIG) till 20 kr (12). Det framgår av en uppdragsanalys. Redeye motiverar höjningen med bland annat imponerande kundintag under det fjärde kvartalet och stark start på 2021. Aktien stängde på 18,70 kr på torsdagen.