Analyser (Uppdateras) Analysföretagen fortsätter att höja rekommendationer och riktkurser för rapportbolagen. Här är fredagens skörd.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Nokia till 4:60 euro från 4:00 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 3:70 euro i Helsingfors på torsdagen.

SEB Equities sänker däremot sin rekommendation för Nokia till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 3,80 euro. Det framgår av en analys.

Carnegie sänker sin rekommendation för Veoneer till behåll från köp. Riktkursen höjs till 265 från 240 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 242 kr på torsdagen och den har gått upp med 36 procent sedan nyår.

Nordea Markets höjer däremot sin rekommendation för Veoneer till köp från behåll. Riktkursen är 295 kr. Det framgår av en analys. 

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Danske Bank till köp från behåll. Riktkursen ligger på 130 danska kr. Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer riktkursen för Axfood till 220 kr från 200 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 205,40 kr på torsdagen, upp 1 procent, efter bolagets bokslut för 2020.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för ABB till behåll från köp på fredagen, dagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet. Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer riktkursen för Nobia till 83 kr från 78 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 65,90 kr på torsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Nordnet till 164 kr från 140 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 158,20 kr på torsdagen. Priset i erbjudandet inför åternoteringen på Stockholmsbörsen i slutet av november i fjol låg på 96 kr.

SEB Equities höjer också riktkursen för Nordnet, till 174 kr från 135 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 158,20 kr på torsdagen.

Även DNB Markets höjer sin rekommendation för Nordnet, till köp från behåll. Riktkursen höjs till 190 från 140 kr. Det framgår av en analys.

Carnegie sänker sin rekommendation för Securitas till behåll från köp. Riktkursen sänks till 142 från 155 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på torsdagen på 128,95 kr.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Climeon till behåll från köp. Riktkursen sänks till 55 från 70 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 51,45 kr på torsdagen och backade kraftigt efter bolagets rapport tidigare i veckan.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Readly till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 78 från 68 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 72 kr på torsdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Fabege till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på135 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 126,10 kr på torsdagen.

SEB Equities sänker riktkursen för Kinnevik till 475 kr från 481 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Kinnevik stängde på 427,60 kr på torsdagen, ner drygt 2 procent, efter bolagets bokslut för 2020.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Aker BP till behåll från köp. Det framgår av en analys.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Tobii till behåll från köp. Riktkursen höjs till 70 från 60 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien steg 20 procent på torsdagen till 67,50 kr på torsdagen. Den rekylerar ner med cirka 5 procent på fredagen till nivåer kring 64 kr.

Carnegie höjer däremot riktkursen för Tobii till 70 kr från 60 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av nyhetstjänsten PLX. Vid 9.50-tiden handlades Tobii till 64,10 kr, ned 5 procent för dagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Outokumpu till köp från behåll. Riktkursen är 4,50 euro. Det framgår av en analys. Aktien steg 2,4 procent till 4,09 euro i Helsingfors i den inledande handeln på fredagen.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för det danska smyckesbolaget Pandora till köp från behåll. Riktkursen om 705 danska kr kvarstår. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. På torsdagen kom Pandora med sin bokslutsrapport och aktien sjönk 5 procent. Vid 9.20-tiden på fredagen hade Pandoraaktien rekylerat upp med 4 procent till omkring 610 danska kr.

Carnegie höjer sin riktkurs för livekasinobolaget Evolution till 890 kr från 725 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av nyhetstjänsten PLX. Strax före klockan 10.00 på fredagen hade Evolution stigit 1,7 procent till 907 kr.

 

Aktieportföljen
Här är nytillskottet i vår aktieportfölj
Chatt
Hernhag: Fem bästa aktierna inom hälsovård och bioteknik...och så tror han om börsen framöver
Börsen
Muntert avslut på börsen med Evolution i topp
USA
Amerikanska jobbsiffror klart under förväntanDrygt kvarts miljon jobb i stället för väntade en miljon
Aktie
Jefferies höjer riktkursen 380 procent för cannabisbolag
Aktier
Veckans mest blankade aktier
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Elpriset
Elbolag: Risk för högt elpris i sommar"Utesluter inte dubbelt spotpris i Malmö"
Foto: Gorm Kallestad/TT
Analys
SEB: Svårt att inte bli imponerad av BiliaHöjer riktkursen och upprepar köprekommendation
Foto: istockphoto
Analys
MS: Nokias förbättringar går fortare än väntatHöjer rekommendation och riktkurs
7/5
Trading Direkt: Om Julanders investmentbolag till börsen
Analyser
Här är fredagens köprekar
Aktie
Selin har gått in i Electrolux ProH&M familjen halverade innehavet
Aktie
Norwegians kapitalanskaffning övertecknad
Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Mäklarstatistik: Villapriserna fortsatte uppåtMen bostadsrättsprisena oförändrade i april
Aktieportföljen
Fortsatt starkt i portföljens defensiva innehav
Aktie
Clas Ohlsons försäljning sjönk mer än väntat
Foto: Jessica Gow/TT
Rapport
Boozt prickade förväntningarna
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Rapport
Väntad förlust för Storytel
Rapport
Ökad vinst för Scandi Standard
Notering
Julander tar Linc till börsen
Rapport
Mekonomen förbättrade resultatet
Foto: Copyright (c) 2018 Aritra Deb/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Norska daytrayders flockas kring svenska aktierFem av de tio mest handlade är svenska värdepapper
Resor
Ryanair öppnar 21 linjer från ArlandaBörjar konkurrera med SAS även på inrikesmarknaden
Krönika
Lindberg: Svenskbörsen i topp när eufori bryter utMen Fed avgör framtiden
Aktie
Blecher: Ett bortglömt fastighetsbolagHandlas med rejäl rabatt