Analyser (Uppdateras) Flera upprepade köprekar finns bland fredagens analyser från analysföretagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Bonava till 120 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien i bostadsutvecklaren föll med 14 procent till drygt 90 kr på torsdagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Goldman Sachs & Co höjer riktkursen för Hexagon till 480 kr från 420 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg. Hexagons aktie stängde på 545,60 kr på torsdagen.

JP Morgan sänker sin rekommendation för private equity-bolaget EQT till neutral från tidigare övervikt. Riktkursen är dock oförändrad på 133 kr. Det framgår av Bloomberg. EQT stängde på 124,30 kr på torsdagen.

Vidare inleder Citi bevakning av EQT med rekommendationen neutral, enligt samma källa.

Storbanken UBS sänker sin rekommendation för bilsäkerhetsföretaget Autoliv till neutral från tidigare köp. Riktkursen är 84 dollar, motsvarande cirka 800 kr. Det skriver Bloomberg First Word.

Pareto Securities höjer riktkursen för Embracer till 105 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 81 kr på torsdagen.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Catena Media till 75 kr från 92 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 33,20 kr på torsdagen.

SEB Equities sänker riktkursen för Holmen till 280 kr från tidigare 317 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 271 kr på torsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för ABB till 25,92 schweizerfranc från 23,61 schweizerfranc. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

DNB höjer sin riktkurs på Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, från 102 till 110 kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analysuppdatering inför Dometics delårsrapport som väntas den 31 januari. ”Vi bedömer att marknaderna förblev utmanande i fjärde kvartalet, särskilt Nordamerika, men enligt vår syn är efterfrågan på fritidsfordon i Nordamerika nära botten, och vi noterar att amerikanska konkurrenter har haft stark aktiekursutveckling på sistone”, skriver DNB. Banken uppger sig se goda utsikter för Dometic att verkställa sin marginalexpansion, leverera på sin förvärvs- och sammanslagningsagenda samt minska beroendet av marknaden för fritidsfordon.