Analyser (Uppdateras) Några få nya rekommendationer har publicerats av analysföretagen under sista handelsdagen denna vecka.

Nordea Markets höjer riktkursen för Fasadgruppen till 171 kr från 140 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 148 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities sänker riktkursen för Leo Vegas till 45 kr från 49 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 36,74 kr på torsdagen, efter att då ha kommit med delårsrapport.

Norska Sparebank 1 Markets har höjt sin riktkurs för Africa Oil till 17 kr från tidigare 15 kr. Köprekommendation upprepas. Det framgår av en analys. Aktien var upp omkring 11 procent till 10,93 kr efter en dryg halvtimmes handel på fredagen. Tidigare på morgonen kom bolaget med en delårsrapport som innehöll högre resultat och ett budskap om att ett kapitaldistributionsprogram till aktieägarna övervägs.

Jefferies International har inlett bevakning av EQT med rekommendationen behåll. Riktkursen är 455 kr. Det framgår av en analys. Omkring 12-tiden på fredagen var aktien upp 1,4 procent till 446,30 kr.

Analyshuset Redeye har höjt det rimliga värdet för Irlab till 94 kr per aktie, från tidigare 76 kr, i ett basscenario. Värderingsintervallet sträcker sig från 45 till 120 kr i ett så kallat ”bear”- respektive ”bull”-scenario. Det framgår av en analys daterad på fredagen, där Redeye förmedlar sin stärkta tro på Irlab efter licensavtalet med Ipsen. ”Vi höjer vårt basscenario samtidigt som vi betonar att den långsiktiga potentialen i caset har ökat ytterligare och är nedriskat. Vidare står företaget inför ett spännande nyhetsflöde 2022 som inkluderar utläsning av två fas 2b-studier för huvudprojekten Mesdopetam och Pirepemat – båda stora katalysatorer för företaget och aktien”, skriver Redeye i analysen. Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser där bolaget betalar för analystjänsten. Vid 9.40-tiden på fredagen hade Irlab stigit 1,5 procent till 62,50 kr.

Analyshuset Redeye höjer sina framåtblickande estimat och därmed det rimliga värdet för Transtema till 35 kr per aktie, från tidigare 30 kr, i ett basscenario. ”Ännu ett kvartal med utmärkta ebita-marginaler bekräftar vårt antagande om Transtemas framgångsrika omvandling”, skriver Redeye. Vid 10-slaget på fredagsförmiddagen bytte Transtemas aktie händer runt 28,30 kr och var då ned 2,1 procent för dagen. Aktien steg 8,2 procent på rapportdagen, torsdag.