Analyser (Uppdateras) Endast några få nya rekommendationer har publicerats så här på veckans sista handelsdag.

 Exane BNP Paribas sänker sin rekommendation för Autoliv till underperform från neutral. Riktkursen är 87 dollar. Det rapporterar nyhetstjänsten The Fly. Den amerikanska aktien stängde på 84,33 dollar på torsdagen och det svenska depåbeviset på 733,40 kr.

JP Morgan sänker sin rekommendation för Equinor till undervikt från neutral. Riktkursen sänks till 190 från 200 norska kr. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 204,90 norska kr på torsdagen.

Analyshuset Redeye har höjt sitt motiverade basvärde för det bettingverksamma First North-listade Aspire Global till 91 kr, från tidigare 71 kr. Det framgår av en analys. På fredagsförmiddagen var aktien upp omkring 5 procent och handlades kring nivån 78 kr. Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser där bolaget betalar för analystjänsten.

Redeye höjer även sitt motiverade basvärde för livekasinounderleverantören Evolution till 1.945 kr (1.200). Det framgår av en analys, där en av analytikerna äger aktier i Evolution. Värderingsintervallet justeras till 1.075-2.500 kr (750-1.700). Analyshuset skriver att Evolution handlas högre än konkurrenter, vilket bedöms vara rättvist mot bakgrund av bättre tillväxt och marginaler. Höjningen av värderingsintervallet baseras på stärkta marknadsmöjligheter, nya studios och den senaste tidens förvärv. Aktien hade stigit 0,6 procent till 1.470 kr på fredagsförmiddagen.