Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer och höjda riktkurser finns bland fredagens färska analyser från analysföretagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lifco till 750 kr från 598 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 666 kr på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Nibe till behåll från minska. Riktkursen höjs till 250 från 138 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 238,80 kr på torsdagen.

Nordea Markets återupptar bevakning av norska Scatec med rekommendationen köp. Riktkursen är 350 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 239 norska kr i Oslo på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Metso Outotec till 7,70 euro från 6,80 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 6,63 euro i Helsingfors föregående handelsdag.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för ABB till sälj från behåll. Riktkursen är 22 schweizerfranc. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 24,54 schweizerfranc på torsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Lundbergs till 383 kr från 360 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på drygt 446 kr i torsdagens handel.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Lundbergs till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 455 från 390 kr. Det framgår av en analys. Aktien handlas kring 451 kr på fredagen.

Kepler Cheuvreux sänker sin riktkurs för kundanskaffningsbolaget Catena Media från 51 till 48 kr. Rekommendationen köp står fast. Det framgår av ett morgonbrev på fredagen. Bolagets resultat för det tredje kvartalet var svagare än vad Kepler hade väntat sig. ”Även om det finns risk för att kvartalsvolatiliteten kan fortsätta (bland annat på grund av den tyska regleringen) är utsikterna för de kommande åren fortfarande positiva. Detta beror på tillväxtmöjligheter i USA”, skriver Kepler som på grund av det svaga kvartalsresultatet sänkt sina estimat för rörelseresultatet med 4-5 procent för 2021-2022.

Carnegie står fast vid riktkursen 35 kr för Catena Media, erfar Nyhetsbyrån Direkt. Även här upprepas köprekommendationen. Aktien backade med 17 procent till cirka 30 kr på fredagen.