Analyser (Uppdateras) Ett antal nya rekommendationer finns bland fredagens analyser, bland annat märks att Kinnevik fått fyra upprepade köprekar efter rapporten.

SEB Equities höjer riktkursen för Kinnevik till 403 kr från 372 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys dagen efter investmentbolagets rapport för det tredje kvartalet. B-aktien stängde på 357,30 kr på torsdagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Kinnevik till 438 kr från 398 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Danske Bank anser att Kinnevik bör värderas med en premie om cirka 10 procent i förhållande till det rapporterade substansvärdet.

DNB Markets höjer riktkursen för Kinnevik till 420 kr från 315 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Kinnevik till 370 kr från 264,55 kr, efter torsdagsmorgonens kvartalsrapport. Rekommendationen behåll upprepas.

Nordea Markets sänker riktkursen för Nokia till 4,50 euro från 5,00 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Nokia stängde på 3,42 euro på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Telia till 44 kr från 41 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 38,38 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Telia till 44 kr från 40 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. 

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Castellum till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 185 från 165 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 207,80 kr på torsdagen efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

SEB Equities höjer riktkursen för Castellum till 200 kr från 185 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys dagen efter fastighetsbolagets rapport för det tredje kvartalet.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Castellum till 235 kr från 215 kr efter torsdagsmorgonens kvartalsrapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på fredagsmorgonen. Castellum stängde kring 207,80 kr på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Equinor till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 140 från 133 norska kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Equinor-aktien stängde på 132,20 norska kr på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Mycronic till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 185 från 186 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på torsdagen på 205 kr.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för SCA till sälj från behåll. Riktkursen är 110 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. SCA B stängde på cirka 121 kr på torsdagen.

Berenberg Bank sänker riktkursen för Lundin Energy till 270 kr från 320 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 186,65 kr på torsdagen.

DNB Markets sänker riktkursen för Leo Vegas till 50 kr från 60 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på 35,28 kr.

DNB har, enligt en analys daterad 15 oktober, höjt riktkursen för forskningsbolaget Oncopeptides till 335 kr från tidigare 220 kr med en bibehållen köprekommendation. Aktien stängde på 147,80 kr på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Atrium Ljungberg till 175 kr från 164 kr efter torsdagsmorgonens kvartalsrapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på fredagsmorgonen. Atrium stängde på 162 kr på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för ÅF Pöyry till 285 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på fredagsmorgonen. ÅF Pöyry stängde kring 263 kr på torsdagen.

Goldman Sachs har inlett bevakning av samhällsfastighetsbolaget SBB och sätter rekommendationen till neutral och riktkursen till 31 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Riktkursen motsvarar en uppsida på 12 procent och därför blir rekommendationen neutral. Goldman skriver samtidigt att bolaget har en ”betydande tillväxtpotential”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Insiders
Insiders som handlat med aktier efter rapporterna
Aktier
Förvaltarens två nya köp
Räntan
Riksbanken: Fortsatt expansiv penningpolitik nödvändig
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Analys
Analytiker: Storytel kan nå helårsmålen
Analyser
Här är måndagens köprekar
Börsen
Börsen nära nollstrecket
Aktie
Alfa Laval i miljardaffär med EQT
Affär
Mycronic i global miljardaffärKöper tyskt bolag som tillverkar utrustning för kretskortstestning
Krönika
Hernhag: Utdelningsbombmattans återkomst
Aktietips
Tre köptips från BörsveckanOch några aktier du kan vänta med
Aktietips
Di: Köp Proact efter rapportraset
Bostad
Rekordfå tror på bopristappLägsta andelen i boprisindikatorns historia
Aktieportföljen
Här är nytillskottet i vår aktieportfölj
Chatt
Hernhag: Fem bästa aktierna inom hälsovård och bioteknik...och så tror han om börsen framöver
USA
Amerikanska jobbsiffror klart under förväntanDrygt kvarts miljon jobb i stället för väntade en miljon
Aktie
Jefferies höjer riktkursen 380 procent för cannabisbolag
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Elpriset
Elbolag: Risk för högt elpris i sommar"Utesluter inte dubbelt spotpris i Malmö"
Foto: Gorm Kallestad/TT
Analys
SEB: Svårt att inte bli imponerad av BiliaHöjer riktkursen och upprepar köprekommendation
Foto: istockphoto
Analys
MS: Nokias förbättringar går fortare än väntatHöjer rekommendation och riktkurs
7/5
Trading Direkt: Om Julanders investmentbolag till börsen
Analyser
Här är fredagens köprekar
Aktie
Selin har gått in i Electrolux ProH&M familjen halverade innehavet
Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Mäklarstatistik: Villapriserna fortsatte uppåtMen bostadsrättsprisena oförändrade i april
Foto: Copyright (c) 2018 Aritra Deb/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Norska daytrayders flockas kring svenska aktierFem av de tio mest handlade är svenska värdepapper
Resor
Ryanair öppnar 21 linjer från ArlandaBörjar konkurrera med SAS även på inrikesmarknaden