Analyser (Uppdateras) Ett antal nya rekommendationer finns bland fredagens analyser, bland annat märks att Kinnevik fått fyra upprepade köprekar efter rapporten.

SEB Equities höjer riktkursen för Kinnevik till 403 kr från 372 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys dagen efter investmentbolagets rapport för det tredje kvartalet. B-aktien stängde på 357,30 kr på torsdagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Kinnevik till 438 kr från 398 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Danske Bank anser att Kinnevik bör värderas med en premie om cirka 10 procent i förhållande till det rapporterade substansvärdet.

DNB Markets höjer riktkursen för Kinnevik till 420 kr från 315 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Kinnevik till 370 kr från 264,55 kr, efter torsdagsmorgonens kvartalsrapport. Rekommendationen behåll upprepas.

Nordea Markets sänker riktkursen för Nokia till 4,50 euro från 5,00 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Nokia stängde på 3,42 euro på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Telia till 44 kr från 41 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 38,38 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Telia till 44 kr från 40 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. 

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Castellum till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 185 från 165 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 207,80 kr på torsdagen efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

SEB Equities höjer riktkursen för Castellum till 200 kr från 185 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys dagen efter fastighetsbolagets rapport för det tredje kvartalet.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Castellum till 235 kr från 215 kr efter torsdagsmorgonens kvartalsrapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på fredagsmorgonen. Castellum stängde kring 207,80 kr på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Equinor till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 140 från 133 norska kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Equinor-aktien stängde på 132,20 norska kr på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Mycronic till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 185 från 186 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på torsdagen på 205 kr.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för SCA till sälj från behåll. Riktkursen är 110 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. SCA B stängde på cirka 121 kr på torsdagen.

Berenberg Bank sänker riktkursen för Lundin Energy till 270 kr från 320 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 186,65 kr på torsdagen.

DNB Markets sänker riktkursen för Leo Vegas till 50 kr från 60 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på 35,28 kr.

DNB har, enligt en analys daterad 15 oktober, höjt riktkursen för forskningsbolaget Oncopeptides till 335 kr från tidigare 220 kr med en bibehållen köprekommendation. Aktien stängde på 147,80 kr på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Atrium Ljungberg till 175 kr från 164 kr efter torsdagsmorgonens kvartalsrapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på fredagsmorgonen. Atrium stängde på 162 kr på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för ÅF Pöyry till 285 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på fredagsmorgonen. ÅF Pöyry stängde kring 263 kr på torsdagen.

Goldman Sachs har inlett bevakning av samhällsfastighetsbolaget SBB och sätter rekommendationen till neutral och riktkursen till 31 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Riktkursen motsvarar en uppsida på 12 procent och därför blir rekommendationen neutral. Goldman skriver samtidigt att bolaget har en ”betydande tillväxtpotential”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Budstriden
Selin vill stoppa SBB:s och Castellums bud på Entra
Rapportsäsongen
"Rapporterna visar att det inte blir lika illa som befarat"
Sektor
Sektorn som ökat 35 procent i januariAllt fler tror på full federal legalisering
Foto: AP/TT
Wall Street
Blandad öppning i New York
Fonder
"Hedgefondernas vinstnivå har inte skådats på ett decennium"Här är fjolårets bästa hedgefonder
Börsen
Börsen vände nedåt
Analys
SEB: Återhämtningen på hotellmarknaden kommer ta tidSänker Scandic och Pandox till sälj
Analyser
Här är måndagens många köprekar
Foto: Shutterstock
Bostad
Bostadsanalytiker: Villarusningen dämpas
Foto: Henrik Montgomery/TT
Analys
SEB köpstämplar Ratos
Foto: Henrik Ljungqvist, Adstream AB
Notering
Nimbus stävar mot börsenNoteras på First North i februari
Krönika
Hernhag: Värt att leta lågriskaktier även 2021
Köptips
Di: En köpvärd aktie på övertänd börs
Aktie
AFV: Grön aktie att sälja
Aktietips
Två köpvärda aktierOch fem du kan vara utan
Asien
Uppåt i Asien med Hongkong i topp
Aktier
Börsens mest blankade aktier
Shutterstock
Astra Zenecas vaccinleverans till EU sänks med 60 procent
Bok
Sparekonomens nya bok: Så skaffar du en egen ekonomiChristina Sahlberg lär dig tänka rätt kring första egna ekonomin
Chatt
Hernhag: Tre aktier att köpa i dag"Aktien som är en potentiell börsbubbla"
Aktieportföljen
Så har det gått för portföljbolagen i veckan
Aktie
Vinstvarning från Duni
Analys
Nordea: Goda chanser för Ericsson ta nya marknadsandelar"Positivt även för Nokia"
22/1
Trading Direkt: Så påverkas oljebolagen av ESG-trenden
Foto: istockphoto
Analyser
Här är fredagens många nya köprekar