Analyser (Uppdateras) Även under fredagen har en del nya analyser med köprekommendationer publicerats av analysföretagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för BHG till 140 kr från 115 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. BHG stängde på 114 kr.

Nordea Markets höjer riktkursen för Neste till 54 euro från 47 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. På torsdagen stängde aktien till 45,44 euro på Helsingforsbörsen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Hufvudstaden till 143 kr från 149 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 114,30 kr på torsdagen och den har backat med 38 procent under 2020 inklusive en viss återhämtning senaste veckan.

Redeye höjer sin värdering till 37 kr per aktie från tidigare 30 kr i ett så kalla basscenario för Enlabs, med motiveringen att bettingbolagets lettiska marknad har återhämtat sig starkt. Det framgår av en analys daterad 3 september. Enlabs-aktien stängde till 29 kr på torsdagen.

Redeye inleder bevakningen av medicinteknikbolaget Ossdsign, vars material sätter igång biologiska processer som skapar benvävnad hos patienter, där värderingen i ett basscenario ligger på 28 kr per aktie. Det framgår av en analys daterad 4 september. Redeyes värdering i ett optimistiskt (”bull”) scenario sätts till 40 kr medan värderingen i ett pessimistiskt (”bear”) scenario ligger på 10 kr per aktie. Ossdsign har varit på den amerikanska marknaden sedan 2017 och med stark klinisk validering samt ersättningar på plats ser Redeye en ”betydande” potential för försäljningstillväxt framöver. Aktien stängde till 17,70 kr på torsdagen.

Ståltillverksaren SSAB:s hemmamarknad, Europa, står äntligen inför en bred återhämtning och den amerikanska plåtmarknaden väntas i den senare delen av året börja återhämta sig. Det skriver Nordea Markets i en analys där banken upprepar köprekommendation för aktien och skruvar upp riktkursen till 44 kr (43). SSAB:s B-aktie stängde till kursen 27,10 kr på torsdagen.

Redeye höjer sin värdering för gamingbolaget Embracer till 205 kr per aktie från tidigare 130 kr i ett så kallat basscenario. Det framgår av en analys på fredagen. Aktien stiger cirka 2 procent till 164,60 kr vid lunchtid på fredagen.