Analyser (Uppdateras) Veckans sista handelsdag bjuder på både nya och upprepade köprekommendationer från analyshusen. Inte minst har Nibes starka resultat gett utslag i analysskörden.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Boozt till köp från behåll. Riktkursen sätts till 70 kr. Det framgår av en analys. Aktien backade 4,7 procent till 60,80 kr på torsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet.

Carnegie höjer riktkursen för Boozt till 70 kr från 55 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev. Aktien handlas kring 61 kr på fredagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Nibe till 140 kr från 120 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys. Aktien steg 3,7 procent till 186,05 kr på torsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet.

DNB Markets höjer också riktkursen för Nibe, till 190 kr från 180 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Även Carnegie höjer riktkursen för Nibe, till 155 kr från 150 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys.

Slutligen höjer även Kepler Cheuvreux riktkursen för Nibe, till 108 kr från 104 kr. Rekommendationen minska upprepas dock. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Nibes värdering har nått helt orimliga nivåer. Kombinationen av stark vinsttillväxt per aktie och klimatvänliga produkter tickar helt uppenbarligen många boxar för investerare”, skriver Kepler Cheuvreux, som säger sig ”ha svårt att hitta uppsida”.

Pareto Securities sätter ny riktkurs på Irras, 14 kr, mot tidigare 34. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Den nya riktkursen återspeglar det nya antal aktier efter emissionen om 217 miljoner kr. Vidare har Pareto dragit ned på sina förväntningar om Irraflow men har samtidigt tagit in Hummingbird-produkterna i sina estimat. Irras stängde på 7,51 kr på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Adapteo till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 70 från 80 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 64,10 kr på torsdagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Byggpartner till 58 kr från 65 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer riktkursen för Kinnevik till 242 kr från 211 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 211,50 kr på torsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Pandora till 370 danska kr från 260 danska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Banken är av intrycket att Pandoras förbättringsprogram ger effekt och tycker sig se en kurspotential upp till 500 kr inom tolv månader – om de vändningstecken som fanns i början av året kommer tillbaka på andra sidan av covid-19-krisen. Aktien handlas kring 278-279 kr på fredagsförmiddagen.

Credit Suisse höjer sin rekommendation för Tele2 till outperform från neutral. Riktkursen höjs till 158 från 137 kr. Det framgår av en analys.

Credit Suisse sänker däremot riktkursen för Telia till 28 kr från 34 kr. Rekommendationen underperform upprepas. Det framgår av en analys.

 

 

Foto: istockphoto
Placera
Swedbank: Starka skäl för fortsatt börsoptimismTydlig aktieövervikt i nya strategin
Aktier
Goldman Sachs tror på EuropaPekar ut favoritaktier i olika sektorer
Pandemin
USA pausar Janssens covid-vaccinFlera fall av blodproppar
Bolån
Bolån: Storbanken som har högst snittränta
Konjunktur
Winsth: Fel att säga att vi är "mitt i krisen"Nordeas chefekonom intervjuas i Trading Direkt
Analys
Carnegie: Ny köprek till bilsäkerhetsbolaget
Börsen
Börsen på plus
Investera
Batljan köper banker och Telia
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens många färska köprekar
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT
Aktie
Stenbeck har sålt hela innehavet i Millicom
Placera
BLI: Redo för kraftig acceleration"Till nya rekordhöjder"
Sektor
Deutsche Bank höjer riktkurser för nordiska storbanker
Aktie
Flera analytiker spår marginalförbättringar för Getinge
Foto: Copyright (c) 2017 Shutterstock. No use without permission.
Kryptovalutor
Kryptovaluta-vd: Risk att politiker snart slår till mot bitcoin
Aktie
Omvänd vinstvarning från Avanza
Aktie
Dustin gör förvärv för 4,3 miljarder kr"Blir ledande aktör i Benelux-regionen"
Börsen
Blandat på Asiens börser
Aktie
Bud på Tre Kronor ProperyBudpremie på 12 procent
Foto: AP/TT
Wall Street
Mest nedåt i New York
Aktie
Ikea-bolag minskar i H&M
Foto: Shutterstock
Placera
Förvaltaren: Vändpunkten är nuFortsatt optimism trots bubbelvarning
Placera
Hernhag; Nya aktieslaget som konkurrerar ut preferensaktier
Analys
Canaccord höjer Teslas riktkurs med 100 procentTror på framtid inom energilagring
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Aktie
Vd: Evolution blir underleverantör till konkurrenter
Foto: istockphoto
IPO
London: Starkaste kvartalet för nykomlingar sedan 2007