Analyser (Uppdateras) Även på denna korta börsdag har analysföretagen publicerat ett antal nya köprekar och höjda riktkurser.

DNB Markets höjer riktkursen för Nordnet till 215 kr från 210 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 161 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Lundin Mining till 120 kr från 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 102,10 kr föregående handelsdag.

Carnegie höjer sin rekommendation för G5 Entertainment till köp från behåll. Riktkursen höjs till 700 från 560 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Höjningen motiveras av de nyheter som framkom på torsdagen, att Microsoft kommer sänka den del av intäkterna bolaget tar från spel som säljs i Microsoft Store. ”Vi tror att G5 har 30-40 procent av intäkterna från denna plattform”, skriver Carnegie.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Hexagon till behåll från köp. Riktkursen höjs till 850 från 840 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 843,40 kr på torsdagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för MTG till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 150 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

DNB Markets sänker riktkursen för Sinch till 1.900 kr från 2.100 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 1.335 kr på torsdagen.

DNB Markets sänker riktkursen för Ica till 365 kr från 380 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 393 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för Nokia till 5,00 euro från 4,50 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 3,87 euro i Helsingfors och på 39,32 kr i Stockholm på torsdagen.

Även SEB Equities höjer sin rekommendation för Nokia, till köp från behåll. Riktkursen höjs till 4,60 från 3,80 euro. Det framgår av en analys.

Berenberg Bank sänker sin rekommendation för Lundin Energy till behåll från köp. Riktkursen höjs till 280 från 275 kr. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 280,50 kr på torsdagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för ÅF Pöyry till 294 kr från 276 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 277,40 kr på torsdagen, ned cirka 3 procent efter bolagets delårsrapport.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Hexagon till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 900 från 795 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 843,40 kr föregående handelsdag.

Även Carnegie höjer riktkursen för Hexagon till 925 kr från 870 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

DNB Markets sänker däremot sin rekommendation för Hexagon till behåll från köp. Riktkursen höjs till 850 från 840 kr. Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer riktkursen för Millicom till 440 kr från 430 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 332,30 kr på torsdagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för MTG till 163 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 128,10 kr på torsdagen.

SEB Equities sänker också riktkursen för MTG, till 160 kr från 168 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien backade med drygt 4 procent till 128,10 kr på torsdagen efter bolagets delårsrapport.

Nordea Markets höjer riktkursen för Boozt till 230 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 198 kr på torsdagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för det finländska gamingbolaget Rovio till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 6,60 euro från 5,70 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på 6,75 euro.

Pareto Securities höjer riktkursen för Betsson till 80 kr från 73 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på torsdagen på 77,45 kr.

SEB Equities höjer riktkursen för Humana till 84 kr från 74 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 76,40 kr på torsdagen.

BetssSEB Equities höjer riktkursen för Intrum till 340 kr från 305 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 303,50 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Tieto Evry till 33 euro från 32 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 28,98 euro i Helsingfors och på 293,40 kr i Stockholm föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer sin riktkurs för djurhälsobolaget Swedencare till 615 kr från tidigare 550 kr med en bibehållen köprekommendation. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på 549 kr.

ABG Sundal Collier har höjt sin rekommendation för Bonava till behåll från sälj. Riktkursen har samtidigt höjts till 100 från 80 kr. Det framgår av en analys publicerad på fredagsmorgonen. Strax efter klockan 12 på fredagen var aktien ned 4,8 procent till 100,30 kr.

Analyshuset Redeye höjer det rimliga värdet för Tagmaster till 1,70 kr per aktie, från tidigare 1,30 kr, i ett basscenario. Det framgår av en analys. Värderingsintervallet för aktien löper nu från 0,90 till 2,20 kr per aktie i ett ”bear”- respektive ”bull”-scenario. Tagmasters stängningskurs på torsdagen var 1,22 kr. Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser där bolaget betalar för analystjänsten.

Aktieportföljen
Här är nytillskottet i vår aktieportfölj
Chatt
Hernhag: Fem bästa aktierna inom hälsovård och bioteknik...och så tror han om börsen framöver
Börsen
Muntert avslut på börsen med Evolution i topp
USA
Amerikanska jobbsiffror klart under förväntanDrygt kvarts miljon jobb i stället för väntade en miljon
Aktie
Jefferies höjer riktkursen 380 procent för cannabisbolag
Aktier
Veckans mest blankade aktier
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Elpriset
Elbolag: Risk för högt elpris i sommar"Utesluter inte dubbelt spotpris i Malmö"
Foto: Gorm Kallestad/TT
Analys
SEB: Svårt att inte bli imponerad av BiliaHöjer riktkursen och upprepar köprekommendation
Foto: istockphoto
Analys
MS: Nokias förbättringar går fortare än väntatHöjer rekommendation och riktkurs
7/5
Trading Direkt: Om Julanders investmentbolag till börsen
Analyser
Här är fredagens köprekar
Aktie
Selin har gått in i Electrolux ProH&M familjen halverade innehavet
Aktie
Norwegians kapitalanskaffning övertecknad
Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Mäklarstatistik: Villapriserna fortsatte uppåtMen bostadsrättsprisena oförändrade i april
Aktieportföljen
Fortsatt starkt i portföljens defensiva innehav
Aktie
Clas Ohlsons försäljning sjönk mer än väntat
Foto: Jessica Gow/TT
Rapport
Boozt prickade förväntningarna
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Rapport
Väntad förlust för Storytel
Rapport
Ökad vinst för Scandi Standard
Notering
Julander tar Linc till börsen
Rapport
Mekonomen förbättrade resultatet
Foto: Copyright (c) 2018 Aritra Deb/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Norska daytrayders flockas kring svenska aktierFem av de tio mest handlade är svenska värdepapper
Resor
Ryanair öppnar 21 linjer från ArlandaBörjar konkurrera med SAS även på inrikesmarknaden
Krönika
Lindberg: Svenskbörsen i topp när eufori bryter utMen Fed avgör framtiden
Aktie
Blecher: Ett bortglömt fastighetsbolagHandlas med rejäl rabatt