Analyser (Uppdateras) Analyshusen fortsätter att publicera mängder av nya analyser, mitt i rapportsäsongen. I fredagens skörd har bland andra Volvo och Wärtsilä fått flera nya riktkurser och köprekommendationer.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Volvo till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 245 kr. Det framgår av ett morgonbrev. Danske Bank sänkte rekommendationen till behåll under första kvartalet, men anser nu att värderingen blivit mer attraktiv igen med en ev/ebit-multipel på cirka 8,5 gånger på estimaten för 2021. Det finns risk för motvind vad gäller råmaterial och komponenter, men Danske Bank ser bevis på god kostnadskontroll och starkt kassaflöde. Aktien stängde strax över 209 kr på torsdagen.

Även SEB Equities höjer riktkursen för Volvo, till 265 kr från 260 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 209,50 kr på torsdagen, upp 2,5 procent, efter bolagets rapport för det första kvartalet.

Nordea Markets höjer också riktkursen för Volvo till 250 kr från 245 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Även Carnegie höjer riktkursen för Volvo, till 275 kr från 245 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie höjer även sin rekommendation för Hansa Biopharma till behåll från sälj. Riktkursen ligger kvar på 190 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

DNB Markets höjer riktkursen för Kinnevik till 530 kr från 480 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. I fredagens öppningshandel noterades Kinnevik oförändrat till 465,45 kr.

Nordea Markets höjer riktkursen för Trelleborg till 270 kr från 260 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 226,40 kr föregående handelsdag.

SEB Equities sänker sin rekommendation för EQT till behåll från köp. Riktkursen höjs till 302 från 300 kr. Det framgår av en analys med titeln ”Attractive but expensive” som släpptes på fredagen. Aktien stängde på 281,50 kr på torsdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för DNB till behåll från köp. Riktkursen är 188 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 180,80 norska kr i Oslo föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för Husqvarna till 140 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 120,40 kr föregående handelsdag och backade då med 2,4 procent efter bolagets rapport.

Även Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Husqvarna till köp från behåll. Riktkursen höjs till 145 från 135 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. 

Carnegie höjer riktkursen för Fortnox till 590 kr från 555 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 470 kr på torsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Munters till 100 kr från 85 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på 85,20 kr efter att under dagen ha stigit närmare 12 procent i kölvattnet av sin delårsrapport.

Pareto Securities höjer riktkursen för Wärtsilä till 13 euro från 11 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på 10,31 euro.

Även Nordea Markets höjer sin rekommendation för Wärtsilä till köp från behåll. Riktkursen är 12,10 euro. Det framgår av en analys.

Carnegie höjer också sin rekommendation för det finländska verkstadsbolaget Wärtsilä till köp från behåll. Riktkursen höjs till 12 från 9 euro. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Mycronic till 280 kr från 255 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien steg 8 procent till 249 kr på torsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Thule till behåll från köp. Riktkursen höjs till 430 från 410 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på 409,80 kr.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Lundbeck till köp från behåll. Riktkursen är 240 danska kr. Det framgår av ett marknadsbrev på fredagen. Lundbeck stängde strax över 189 danska kr på torsdagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för SKF till 269 kr från 286 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien stängde på 227,60 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Bonava till 120 kr från 111 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 101,50 kr på torsdagen.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Kungsleden till behåll från köp. Riktkursen höjs till 101 från 95 kr. Det framgår av en analys.

Däremot höjer DNB Markets riktkursen för Kungsleden till 110 kr från 100 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. I fredagens öppningshandel noterades Kungsleden till 101,40 kr, men den handlades för dagen exklusive sin kvartalsvisa utdelning om 0,70 kr per aktie.

Carnegie höjer riktkursen för Leo Vegas till 58 kr från 52 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 51,45 kr på torsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Evolution till 1.425 kr från 990 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 1.411 kr på torsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Kindred till 180 kr från 145 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stiger med drygt 2 procent till nivåer kring 153 kr under den inledande handeln på fredagen.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för MTG till 180 kr från 150 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien handlas kring 132-133 kr på fredagen, upp drygt 2 procent.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för GHP Specialty Care till 33 kr från 30 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet. Aktien handlas kring 28,65 kr på fredagen, upp 3,6 procent.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Gränges till köp från behåll. Riktkursen höjs till 145 från 135 kr. Det framgår av en analys som släpptes på fredagsmorgonen. Aktien handlas kring 120 kr på fredagen, ned cirka 2,5 procent.

Aktieportföljen
Här är nytillskottet i vår aktieportfölj
Chatt
Hernhag: Fem bästa aktierna inom hälsovård och bioteknik...och så tror han om börsen framöver
Börsen
Muntert avslut på börsen med Evolution i topp
USA
Amerikanska jobbsiffror klart under förväntanDrygt kvarts miljon jobb i stället för väntade en miljon
Aktie
Jefferies höjer riktkursen 380 procent för cannabisbolag
Aktier
Veckans mest blankade aktier
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Elpriset
Elbolag: Risk för högt elpris i sommar"Utesluter inte dubbelt spotpris i Malmö"
Foto: Gorm Kallestad/TT
Analys
SEB: Svårt att inte bli imponerad av BiliaHöjer riktkursen och upprepar köprekommendation
Foto: istockphoto
Analys
MS: Nokias förbättringar går fortare än väntatHöjer rekommendation och riktkurs
7/5
Trading Direkt: Om Julanders investmentbolag till börsen
Analyser
Här är fredagens köprekar
Aktie
Selin har gått in i Electrolux ProH&M familjen halverade innehavet
Aktie
Norwegians kapitalanskaffning övertecknad
Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Mäklarstatistik: Villapriserna fortsatte uppåtMen bostadsrättsprisena oförändrade i april
Aktieportföljen
Fortsatt starkt i portföljens defensiva innehav
Aktie
Clas Ohlsons försäljning sjönk mer än väntat
Foto: Jessica Gow/TT
Rapport
Boozt prickade förväntningarna
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Rapport
Väntad förlust för Storytel
Rapport
Ökad vinst för Scandi Standard
Notering
Julander tar Linc till börsen
Rapport
Mekonomen förbättrade resultatet
Foto: Copyright (c) 2018 Aritra Deb/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Norska daytrayders flockas kring svenska aktierFem av de tio mest handlade är svenska värdepapper
Resor
Ryanair öppnar 21 linjer från ArlandaBörjar konkurrera med SAS även på inrikesmarknaden
Krönika
Lindberg: Svenskbörsen i topp när eufori bryter utMen Fed avgör framtiden
Aktie
Blecher: Ett bortglömt fastighetsbolagHandlas med rejäl rabatt