Analyser (Uppdateras) Några få höjda riktkurser och nya köprekommendationer har inkommit under fredagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Systemair till 280 kr från 277 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Bolaget kom på torsdagen med kvartalsrapport varpå aktien backade 1,7 procent för att stänga på kursen 264,50 kr.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Systemair till 260 kr från 246 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken på fredagen.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Electrolux till 270 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 233,80 kr på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Nobina till 85 kr från 75 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken på fredagen. Nobina stängde på 74,05 kr på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Gränges till 140 kr från 115 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken på fredagen. Gränges stängde vid 124 kr på torsdagen.

Pareto höjer sin riktkurs för havsenergiutvecklaren Minesto till 28 kr, från 23 kr, och upprepar rekommendationen köp. Det framgår av ett marknadsbrev. Minestos första kommersiella projekt på Färöarna, med tidvattenkraft, har varit i fokus under det gångna året och förseningar i ursprungsplanen har bidragit till den gradvisa kursnedgången sedan högstanivåerna i mitten av 2020. All installation och igångsättningsarbete är nästintill färdigt och Pareto anser att Minesto är en ledare inom sin bransch och att de långsiktiga utsikterna är ljusa. Minesto handlades på 22,90 kr i den inledande fredagshandeln, upp cirka 1,6 procent jämfört med torsdagens stängningskurs.

Analyshuset Redeye höjer sin värdering av Asarina Pharma till 17 kr per aktie i ett basscenario, upp från tidigare 8 kr. Det framgår av en analys som släpptes på fredagen. Sepranolone-Tourette kommer att gå in i klinisk fas i år, väntar sig Redeye som anger detta som huvudfaktorn bakom värderingsökningen.

DNB Markets sänker riktkursen för Skistar till 155 kr från 160 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Skistar släpper sin rapport för det andra kvartalet, december-februari, den 19 mars.