Analyser (Uppdateras) Ett antal nya köprekommendationer och förändrade riktkurser har publicerats under veckans sista handelsdag. 

Pareto Securities höjer riktkursen för Jetpak till 105 kr från 95 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 86,40 kr på torsdagen.

HSBC höjer sin rekommendation för Sandvik till köp från behåll. Riktkursen höjs till 260 från 190 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

SEB Equities sänker riktkursen för MTG till 165 kr från 190 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. MTG-aktien stängde på 133,10 kr på torsdagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet, ned cirka 0,7 procent. Den har backat fyra handelsdagar i rad.

Även Nordea Markets sänker riktkursen för MTG, till 163 kr från 167 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea Markets sänker riktkursen för Lundin Gold till 81 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 66,60 kr på torsdagen.

Berenberg Bank inleder bevakning av Hexpol genom att sätta rekommendationen till sälj. Det framgår av en analys, ”All mixed up; time to take profits”, som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Berenbergs riktkurs ligger på 84 kr. Aktien stängde på 98,40 kr på torsdagen.

Danske Bank Markets sänker däremot sin rekommendation för Hexpol till behåll från köp. Riktkursen sänks till 100 från 120 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Danske Banks analytiker ser flera utmaningar för bolaget på kort sikt. Banken pekar bland annat på komponentbrist i bilindustrin och nedstängningar av leverantörer i Texas.

Pareto sänker sin rekommendation för medicinteknikbolaget Implantica till behåll, från tidigare köp. Det framgår av en analys. Riktkursen ligger kvar på 160 kr. Aktien stängde på 148,40 kr på torsdagen. IPO-kursen var 65 kr inför listningen på First North i september ifjol.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Mekonomen till 130 kr från 125 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie höjer riktkursen för Cellink till 405 kr från 305 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på fredagen. Aktien steg med 23 procent på torsdagen till 364,40 kr efter bolagets delårsrapport.

Carnegie höjer sin rekommendation för K-Fastigheter till köp från behåll. Riktkursen höjs till 290 från 280 kr. Det framgår av en analys som släpptes på fredagseftermiddagen. Carnegie konstaterar att bolaget höll en hög takt under 2020 och har höjt målsättningen för antal byggstartade lägenheter fram till 2023. Under perioden 2020-2023 räknar investmentbanken med att hyresintäkterna ska öka med i snitt 30 procent årligen (CAGR) som en följd av färdigställda projekt och förvärv. ”K-Fastigheters aktiekurs har nedvärderats medan NAV (substansvärdet) har ökat betydligt. Med anledning av de fördelaktiga tillväxtutsikterna anser vi att K-Fastigheter strukturellt borde handlas med ett premium mot NAV”, skriver Carnegie i analysen. Aktien handlas strax över 262 kr på fredagseftermiddagen.