Analyser (Uppdateras) Det är just nu högt tempo i analysverksamheten hos analysföretagen. Även på fredagen har ett antal nya köprekar och riktkurser publicerats.   

ABG Sundal Collier höjer riktkursen på Readly till 76 kr, upp från 68 kr. Det framgår av en analys på fredagen. Rekommendationen köp står fast. Aktien stängde på 69,76 kr på torsdagen efter bolagets rapport.

Pareto Securities höjer riktkursen för Nibe till 230 kr från 220 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på fredagen. Nibe stängde kring 288 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Sinch till 2.000 kr från 1.575 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 1.596 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets sänker riktkursen för Sobi till 235 kr från 248 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 149,65 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities sänker riktkursen för Sobi till 150 kr från 175 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Prognosen för 2021 bedömer Pareto vara överraskande svag. Den huvudsakliga förklaringen ligger i osäkerhet kring Elocta och Synagis samt ökade kostnader för forskning och utveckling. Sobi stängde kring 150 kr på torsdagen.

SEB Equities sänker riktkursen för Sobi till 180 kr från 375 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Sobi föll med drygt 9 procent till strax under 150 kronor på torsdagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet och tillhörande utsikter för 2021.

SEB Equities sänker riktkursen för Hufvudstaden till 155 kronor från 165 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 117 kr på torsdagen, ned 5 procent, efter bolagets bokslut för 2020 som bland annat innehöll en sänkt utdelning.

SEB sänker riktkursen för det norska Nel, verksamt inom vätgasbranschen, till 28 norska kr, ned från tidigare 33. Det framgår av en analys. Rekommendationen behåll står fast.

Nordea Markets höjer riktkursen för Instalco till 343 kr från 307 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 309 kr på torsdagen.

Pareto höjer riktkursen för djurhälsobolaget Swedencare till 510 kr, upp från 440 kr Rekommendationen köp står fast. Det framgår av en analys. Swedencare rapporterade på torsdagen varefter aktien gick upp med nästan 14 procent till 410 kr.

SEB Equities höjer riktkursen för Embracer till 300 kr från 265 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på 249 kr.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Hufvudstaden till 175 kronor från 182 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 117 kr på torsdagen, ned 5 procent, efter bolagets bokslut för 2020 som bland annat innehöll en sänkt utdelning.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Hexagon till 794 kr från 775 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 722 kr på torsdagen.

 

Fondspararna flyr från hållbar energiBreda Sverigefonder och globalfonder lockar
30/3
Trading Direkt: Bornold om "gråhandeln" i Klarna
Börsen
Fortsatt uppåt på börsen
Konjunktur
Berenberg: Mer optimistiska om Europa trots ny vågBNP på förkrisnivå 1 kvartalet 2022
Analys
Immunovia: ABG upprepar sälj efter valideringsresultatMen aktien stiger på börsen
Konjunktur
Analytiker: Sverige i startblocken när restriktionerna lättasTillväxtkraft som bara väntar på att få släppas lös
Sektor
Vätgas: Barclays spår 150 gånger större sektor år 2030
Foto: Hasse Holmberg/TT
Undersökning
SBAB: Allt fler tror på högre fritidshuspriser i år
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens aktierekar
Valuta
Hammer: Räkna med säsongsmässig motvind för kronan"Successivt sämre för kronan"
Foto: Henrik Montgomery/TT
Aktie
Ratos sålde aktier till fondbolag
Aktie
Ny storblankare in i Alfa Laval
Foto: Shutterstock
USA
Biden satsar massivt på vindkraftSka ge el till 10 miljoner hushåll
Börsen
Trevande börser i Asien
Räntan
Fed-guvernör: Vi är långt ifrån att höja räntan
Foto: AP/TT
Wall Street
Blandat avslut i New York
Foto: Shutterstock
Placera
SEB: Fyra bolag med bubblande potentialFynd bland eftersläntrande aktier
Aktier
Renewcell in på Paretos småbolagslista
Kryptovalutor
Visa tillåter kryptovaluta
Foto: Mediabild / TT
Deklarera
Skatteverket: Här kan du lämna pappersdeklarationTillfälliga brevlådor på 40 platser runt om i landet
Analyser
Här är måndagens aktierekar
Krönika
Hernhag: Bra bolagsbyggare jag vill rygga
Aktietips
Börsveckan: Köpvärda aktier i omsorgssektorn
Aktie
AFV: Thunderful köpvärd trots svagt kvartalVäntas vända till det bättre
Aktie
Di: Därför ska du sälja AdapteoVarning för priskrig och myndighetskrav