Analyser UPPDATERAS Trots att fredagen är en halvdag på börsen har några nya analyser publicerats.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Bilia till behåll från köp. Riktkursen liggver kvar på 85 kr. Det framgår av Bloomberg. Bilia stängde på 84,60 kr på torsdagen och har gått upp med nästan 19 procent sedan torsdags i förra veckan.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Hexagon till köp från behåll. Riktkursen sänks till 540 från 560 kr. Det skriver Bloomberg News. Aktien stängde på 470,50 kr på torsdagen, en uppgång på 4,9 procent för dagen efter en rapport före öppning som överträffade förhandsförväntningarna något.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för oljebolaget Ipco till 63 kr från 75 kr. Rekommendationen köp upprepas dock. Det framgår av en analys. Senast betalt för oljeaktien var drygt 40 kr.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Sobi till köp från behåll. Riktkursen sänks till 226 från 247 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. ”Vi anser att Sobis rapport för det tredje kvartalet förtjänar ett bättre mottagande än vad den fick, och vi ser ett tillfälle att köpa i ett kvalitetsbolag vid en bra ingångspunkt”, skriver Pareto som tror att fjärde kvartalet blir stabilt men vill höja en varningens flagg för att den kommande ASH-konferensen kan skapa viss turbulens för Sobi-aktien, då Roche kommer att presentera ytterligare data för den konkurrerande produkten Hemlibra.