Analyser (Uppdateras) En färsk köprekommendation och en rad höjda riktkurser finns med bland de aktieanalyser som hittills dykt upp under fredagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Alfa Laval till köp från behåll. Riktkursen sätts till 225 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Alfa Laval-aktien stängde på 195:85 kronor på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för finländska Musti till 24:60 euro (23:80) och upprepar köprekommendation. Det framgår av en analys efter bolagets rapport. I den inledande handeln på fredagen var aktien upp cirka 1 procent till 20:82 euro i Helsingfors.

Nordea Markets höjer riktkursen för Trelleborg till 200 kronor från 180 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängt på 170:10 kronor på torsdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Embracer till 225 kronor från 185 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Höjningen görs inför bolagets rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret och Carnegie väntar sig bland annat en försäljningstillväxt på 61 procent.

Nordea Markets höjer riktkursen för Trelleborg till 200 kronor från 180 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 170:10 kronor på torsdagen.

”Trots något mer ogynnsamma valutor höjer vi våra estimat för vinsten per aktie med 3-4 procent för 2021-2022 i spåren av att vi räknar med en starkare underliggande efterfrågan inom jordbruks-, fordons- och industrisektorn”, skriver Nordea Markets, och tillägger att en snabbare efterfrågan inom flygsektorn också är att vänta.

Nordea Markets höjer riktkursen för SKF till 240 kronor från 225 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 206:80 kronor på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Autoliv till 900 kronor från 865 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 730:40 kronor föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för Volvo till 230 kronor från 220 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 192 kronor på torsdagen.

Carnegie sänker sin rekommendation för Balco till behåll från köp. Riktkursen sänks till 92 från 112 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Balco stängde på 92 kronor på torsdagen, efter en nedgång med 6 procent efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

Carnegie konstaterar att bolagets siffror för det tredje kvartalet var klart lägre än vad banken hade väntat sig. Resultatet väntas gå ned de kommande kvartalen i jämförelse med motsvarande perioder föregående år, och det är inget attraktivt scenario för aktien, resonerar banken.

Räntan
Vice riksbankschef: Möjligt med räntesänkning trots pandemi
Foto: Gustav Sjöholm/TT
Affär
Uppgifter: SSAB:s storägare skeptiska till affär med Tata
Börsen
Positiv veckostart
Analys
Carnegie: Förvärv kan dubbla vinsten för Thunderfuls gamingsegmentInleder bevakning med köp
Analys
Arctic: Osäkert vad nästa trigger i Africa Energy blir
Analys
HSBC: Sämre utsikter på grund av ny covid-vågSlopar köprek för SAS
Analyser
Här är måndagens färska analyser
Placera
Hernhag: Tre potentiella aktiebubblor att se upp medHållbarhet och ESG på höga kursnivåer
Aktie
Balder fortsätter att öka i EntraSelins bolag äger nu över 20 procent
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Aktie
Här är villkoren i MTG:s nyemission
Fem köpvärda aktierOch tre du kan vänta med
Aktie
Di: Ta hem vinsten i BooztBolaget kommer återgå till mer normal tillvaro
Aktietips
AFV sätter köp på SBB"Med viss bävan för marknadsutvecklingen"
Aktie
Bonava flaggar för högre resultat än väntad
Asien
Nedåt i Asien med Seoul i botten
Aktie
Omvänd vinstvarning från Nobia
Investera
Lärdomar om pengar och investeringarNy bok om pengars psykologi
Aktier
De mest blankade aktierna just nu
Aktiechatt
Hernhag: Mina utdelningsfavoriter för 2021
Analyser
Här är fredagens aktieanalyser
Analys
Analytiker oroas av Teslas tapp av marknadsandelar
Analys
DNB: HMS Networks för högt värderadSänker rekommendationen till sälj
USA
Biden: 1900 miljarder dollar i stödåtgärder
Placeringar
Rapport: "Korkade fondpengar" har snedvridit stora index
Aktie
"SAS får gratis draghjälp när Norwegian skrotar långlinjer"