Analyser (Uppdateras) Flera höjda riktkurser och höjda rekommendationer finns bland fredagens publicerade analyser från analysföretagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Autoliv till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 750 från 550 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 727,80 kr på torsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Pandora till 500 danska kr från 430 danska kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Pandora släppte preliminära siffror för det tredje kvartalet på torsdagskvällen. SEB menar att de visade på en ”solid förbättring” under senare delen av det tredje kvartalet. Aktien stängde på 487,20 danska kr i Köpenhamn på torsdagen och aktien har gått upp med 117 procent det senaste halvåret.

Även Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Pandora, till 580 danska kr från 460 danska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken efter det danska smyckesbolagets preliminära siffror för det tredje kvartalet på torsdagskvällen. 

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Axfood till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 205 från 185 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 203 kr på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för aktien i den finländska teleoperatören Elisa till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 53 från 50 euro. Det framgår av en uppdatering från banken. Elisa stängde på 49,48 euro i Helsingfors på torsdagen.

Även Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för den finländska teleoperatören Elisa, till behåll från minska. Riktkursen på 50 euro kvarstår. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Uppgraderingen hänvisas till att aktien har fallit med 9 procent sedan Kepler Cheuvreux i april sänkte rekommendationen. Kepler Cheuvreux uppger samtidigt att analyshusets prognoser lämnas i stort sett oförändrade inför Elisas rapport för det tredje kvartalet.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Gränges till 105 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Vi har höjt våra prognoser och vår riktkurs efter att Gränges släppt en omvänd vinstvarning och meddelat att Konins säljare accepterar aktier som en del i sin kompensation”, skriver Kepler. Aktien stängde på 90,55 kr.

Jefferies International sänker sin rekommendation för SCA till underperform från behåll. Riktkursen är 110 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 125,90 kr på torsdagen.

DNB Markets inleder bevakning av Axfood med rekommendationen behåll och en riktkurs på 200 kr. Det framgår av en analys.

DNB Markets inleder bevakning av ICA med en säljrekommendation och riktkursen 390 kr. Det framgår av en analys Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien handlas kring 461 kr på fredagen, upp cirka 1 procent.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Wihlborgs till köp från behåll. Riktkursen är 195 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 176,70 kr på torsdagen.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Bonava till sälj från behåll. Riktkursen är fortsatt 55 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Bonava handlades kring 71,70 kr i fredagens inledande handel, en nedgång med drygt 1,2 procent jämfört med torsdagens stängning.

ABG Sundal Collier har höjt riktkursen för Kambi till 431 kr från 275 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på fredagsmorgonen. Aktien handlas kring 324 kr på fredagen, upp 7 procent för dagen.

Foto: Copyright (c) 2018 Aritra Deb/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Norska daytrayders flockas kring svenska aktierFem av de tio mest handlade är svenska värdepapper
Rapport
Ökad förlust för ReadlyMen omsättningen steg rejält
Foto: Copyright (c) 2015 g0d4ather/Shutterstock. No use without permission.
Blankning
SEC överväger hårdare regler för blankningTar i med hårdhandskarna mot spekulationshets
Foto: Jessica Gow/TT
Rapport
Academedia något bättre än väntat
Rapport
Något under förväntan för Leo VegasSer intäktstapp i april
Foto: istock
Rapport
Humana slog förväntningarnaVaccinationerna börjar få effekt
Börsen
Tokyo i toppform efter helgledigheten
Foto: Copyright (c) 2015 W. Scott McGill/Shutterstock. No use without permission.
Bud
Budstriden om Tre Kronor fortsätterSvenska Handelsfastigheter höjer budet
Aktie
Zalando justerar upp prognoserna
Foto: AP/TT
Wall Street
Blandat på Wall StreetVaccinbolag föll efter patentbesked
Skatt
Löfven på Facebook: Ingen ny fastighetsskatt
Börsen
Bästa börsdagen på ett drygt halvår
Foto: Copyright (c) 2020 itsflowingtothesoul/Shutterstock. No use without permission.
Krönika
Hammarlund: Priserna på fritidshus har rusat i höjdenBåstad fortsatt i topp
Placera
SEB: Fem köptips med potential
Köptips
AFV: En aktie att köpa"Goda odds gräva guld i USA"
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Något bättre än väntat för Securitas
Pension
Miljardregn över premiepensionsspararnaOrdinarie fondhandel fördröjs något
Foto: Copyright (c) 2021 Shutterstock. No use without permission.
SPAC
Uppgifter: Svenska finanskändisar planerar SPAC-bolag
Analyser
Här är onsdagens många köprekar
Selin: Balder har lite missat industrifastigheterMen köpet av ABP är inte början på ny strategi
Placera
Chefstrategen: Balansakt mellan optimism och övermod"Behövs inte mycket för att välta hela lasset"
Deklarationen
Nytt rekord för digitala deklarationer
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Analys
Carnegie: Storytels värdering ser attraktiv ut igenHöjer rekommendationen till köp
Podd
Börspanelen: Om börspsykologi och dagsformen på marknadenPanelen tipsar också om köpvärda aktier
Placera
Swedbank: Fortsatt uppgång på sikt…men banken minskar aktievikten