Analyser (Uppdateras) Flera höjda riktkurser och höjda rekommendationer finns bland fredagens publicerade analyser från analysföretagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Autoliv till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 750 från 550 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 727,80 kr på torsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Pandora till 500 danska kr från 430 danska kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Pandora släppte preliminära siffror för det tredje kvartalet på torsdagskvällen. SEB menar att de visade på en ”solid förbättring” under senare delen av det tredje kvartalet. Aktien stängde på 487,20 danska kr i Köpenhamn på torsdagen och aktien har gått upp med 117 procent det senaste halvåret.

Även Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Pandora, till 580 danska kr från 460 danska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken efter det danska smyckesbolagets preliminära siffror för det tredje kvartalet på torsdagskvällen. 

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Axfood till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 205 från 185 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 203 kr på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för aktien i den finländska teleoperatören Elisa till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 53 från 50 euro. Det framgår av en uppdatering från banken. Elisa stängde på 49,48 euro i Helsingfors på torsdagen.

Även Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för den finländska teleoperatören Elisa, till behåll från minska. Riktkursen på 50 euro kvarstår. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Uppgraderingen hänvisas till att aktien har fallit med 9 procent sedan Kepler Cheuvreux i april sänkte rekommendationen. Kepler Cheuvreux uppger samtidigt att analyshusets prognoser lämnas i stort sett oförändrade inför Elisas rapport för det tredje kvartalet.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Gränges till 105 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Vi har höjt våra prognoser och vår riktkurs efter att Gränges släppt en omvänd vinstvarning och meddelat att Konins säljare accepterar aktier som en del i sin kompensation”, skriver Kepler. Aktien stängde på 90,55 kr.

Jefferies International sänker sin rekommendation för SCA till underperform från behåll. Riktkursen är 110 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 125,90 kr på torsdagen.

DNB Markets inleder bevakning av Axfood med rekommendationen behåll och en riktkurs på 200 kr. Det framgår av en analys.

DNB Markets inleder bevakning av ICA med en säljrekommendation och riktkursen 390 kr. Det framgår av en analys Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien handlas kring 461 kr på fredagen, upp cirka 1 procent.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Wihlborgs till köp från behåll. Riktkursen är 195 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 176,70 kr på torsdagen.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Bonava till sälj från behåll. Riktkursen är fortsatt 55 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Bonava handlades kring 71,70 kr i fredagens inledande handel, en nedgång med drygt 1,2 procent jämfört med torsdagens stängning.

ABG Sundal Collier har höjt riktkursen för Kambi till 431 kr från 275 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på fredagsmorgonen. Aktien handlas kring 324 kr på fredagen, upp 7 procent för dagen.

Bostad
Hemnet: Lätt nedgång i boprisförväntningarna
Placera
Blackrock: Hållbarhet nu norm för europeiska investerare
Börsen
Minusstängning på börsen
Krönika
Lindberg: Börsljuspunkter i coronamörkret
Foto: Morgan Ekner/istockphoto
Aktiechatt
Fredag kl 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag
Foto: AP/TT
Wall Street
Uppåt i inledningen på Wall Street
Foto: Shutterstock
Analys
Pareto: Husdjursbolagets tillväxtresa har bara börjatAktien upp över 200 procent hittills i år
Placera
Aktiechefen: Räkna med all time high i julmånaden
Foto: Shutterstock
Placera
Chefekonomen: Dags att ta en paus"Marknaden för optimistisk"
Rapport
Analytiker: SAS-rapporten "skit och värre än väntat"
Analyser
Här är torsdagens köprekar
Rapport
Miljardförlust för SASOsäkert läge framöver
Aktie
Norwegian vill ta in nya miljarderVill göra omvänd aktiesplitt
Börsen
Rekordmånad på OslobörsenSAS-aktien flög högt i Oslo under november
Analys
Carnegie sänker hotellbolaget
PPM
Miljardregn över premiepensionsspararnaNästan 45 miljarder sätts in i helgen
Asien
Blandat på Asiens börser
Börsen
Barclays: S&P 500 spränger 4000-nivån slutet av nästa årDrygt 9 procent över dagens nivå
Årets Fond
Hjälp oss utse "Läsarnas favorit" i Årets Fond
Aktier
SEB: Fem lockande utdelare med potential
Placera
Danske: Föredrar amerikanska aktier framför europeiska
Sektor
Dometic: Naturupplevelser med SUV ökar behovet av kylboxar
Foto: Henrik Montgomery/TT
Analys
SEB: Avanzas tillväxtstory fortsätter
Foto: Shutterstock
Analys
SHB: Betydlig uppsida i Millicom-aktien
Analyser
Här är onsdagens nya köprekar