Analyser (Uppdateras) Inför det riktigt stora rapportflödet i nästa vecka har även på fredagen en hel del analyser publicerats. Bland annat har Betsson fått ett par höjda riktkurser.

SEB Equities höjer riktkursen för Betsson till 72 kr från 49 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 68,40 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Betsson till 80 kr från 73 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 68,40 kr på torsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Husqvarna till 85 kr från 81 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på torsdagskvällen. Husqvarna stängde på 79,28 kr på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Evolution Gaming till 640 kr från 440 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 670 kr på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Besqab till 120 kr från 100 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Stora Enso till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 10,50 från 9,00 euro. Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer sin rekommendation för norska Kværner till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 10,00 norska kr från 7,00 kr. Det framgår av en analys.

DNB upprepar sin säljrekommendation för det finländska telekombolaget Elisa inför nästa veckas rapport. Även riktkursen 45 euro står fast. Det framgår av en analys. Banken räknar med att försäljningstillväxten kommer att ha saktat in under det andra kvartalet då covid-19 sätter press på roaming och utrustningsintäkter, bedöms det i analysen. DNB spår en organisk försäljningstillväxt om 1 procent under det andra kvartalet, efter en tillväxt om 4 procent under närmast föregående kvartal. Aktien i Elisa var ned 1,2 procent till 55,12 euro på fredagsmorgonen i Helsingfors.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Alfa Laval till behåll från tidigare köp. Riktkursen justeras dock upp till 210 kr från 205 kr. Det framgår av en analys. Alfa Laval handlades strax efter klockan 10 på fredagen till 202 kr på Stockholmsbörsen.

Goldman Sachs återupptar bevakning av fordonsäkerhetsföretaget Autoliv och rekommenderar köp. Riktkursen är 81 dollar, vilket motsvarar cirka 746,60 kr. Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Autoliv-aktien handlades till 601,40, cirka 3 procent, upp under fredagen.