Analyser (Uppdateras) Även på fredagen har analyshusen publicerat nya rekommendationer och riktkurser.

Nordea Markets sänker riktkursen för Atrium Ljungberg till 185 kr från 195 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien backade med 8,7 procent till drygt 135 kr på torsdagen efter fastighetsbolagets rapport för det första kvartalet.

SEB Equities sänker riktkursen för Humana till 60 kr från 66 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys med titeln ”Still too cheap to look away” som släpptes på fredagen. Aktien stängde på 40,50 kr på torsdagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Aspire till 31 kr från 39 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aspire-aktien stängde på 17,78 kr på torsdag.

Pareto Securities sänker riktkursen för Betsson till 50 kr från 57 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Betsson stängde på 44,44 kr på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Troax till behåll från köp. Riktkursen sänks till 113 från 140 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 102,60 kr på torsdagen och den har gått upp med nästan 22 procent den senaste månaden. Den är trots uppgången den senaste veckan ner 15 procent sedan årsskiftet.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Collector till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 15 från 20 kr. Det framgår av en analys som släpptes efter börsstängning på torsdagen. ABG har visserligen gjort betydande sänkningar av sina vinstprognoser för Collector, men banken pekar även på att aktien tagit mycket stryk och på att nischbanken nyligen genomfört en nyemission vilken har stärkt balansräkningen. Det senare kommer väl till pass med tanke på att kreditförlusterna nu väntas öka, resonerar ABG. Aktien stängde på 13,50 kr på torsdagen och den har backat med 61 procent sedan årsskiftet.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för fukthanteringsbolaget Munters till köp från tidigare behåll. Riktkursen sänks till 45 kr från 54 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Intrum till 180 kr från tidigare 320 kr. Rekommendationen köp upprepas emellertid. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie inleder bevakningen av Intrum med rekommendationen köp och riktkurs 200 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde i 125,50 kr på torsdagen.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för TF Bank till behåll från köp. Riktkursen sänks till 75 från 100 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. TF Bank lade fram sin delårsrapport torsdag morgon och stängde på 69,80 kr samma dag.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Tele2 till behåll från köp. Riktkursen är oförändrat 145 kr. Det framgår av en analys.

DNB Markets sänker sin rekommendation för massa- och pappersbolaget Stora Enso till sälj från tidigare behåll. Riktkursen sänks till 9,00 euro, motsvarande cirka 90 kr, från 12,40 euro. Det framgår av en analys. Stora Enso stängde på torsdagen till kursen 105,95 kr på Stockholmsbörsen.

DNB Markets sänker riktkursen för Nent till 300 kr från 335 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Dometic till 82 kr från tidigare 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Börsen
Chefsstrategen om börsfallet"Köparna finns kvar i marknaden"
Notering
Oatly siktar på värdering upp till 10 miljarder dollarSka noteras på Nasdaq i New York
Foto: Copyright (c) 2017 Myimagine/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Här är Swedbanks nya sektorfavoriterKastar ut två aktier och tar in två nya
Rapport
Fritidstrenden gynnar Kabe
Konjunktur
Nordea varnar för överhettning i svensk ekonomi"Lättare att sjösätta stimulanser än att ta tillbaka dem"
11/5
Trading Direkt: "Överilad inflationsoro"
Börsen
Kraftigt fall på börsenEvolution och SSAB i botten
Foto: Copyright (c) 2020 Pravinrus/Shutterstock. No use without permission.
Bostad
SBAB: Amorteringskravet stoppar bostadsköp för tiotusentals ungaMen lägre kalkylränta kan underlätta
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Foto: Janerik Henriksson/TT
Aktie
Grundare storsålde i EvolutionFaller tungt på börsen
Placera
Strategen: Två skeenden som kan få börsen på fall
Aktie
SSAB: Industrivärden sålde hela innehavet
Rapport
Paradox minskade omsättningen 9 procentRörelsevinsten sjönk 44 procent
Rapport
Minskad vinst för Sweco
Aktier
Förvaltarens två nya köp
Insiders
Insiders som handlat med aktier efter rapporterna
Krönika
Hernhag: Utdelningsbombmattans återkomst
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Analys
Analytiker: Storytel kan nå helårsmålen
Analyser
Här är måndagens köprekar
Räntan
Riksbanken: Fortsatt expansiv penningpolitik nödvändig
Aktietips
Tre köptips från BörsveckanOch några aktier du kan vänta med
Aktietips
Di: Köp Proact efter rapportraset
Bostad
Rekordfå tror på bopristappLägsta andelen i boprisindikatorns historia
Aktieportföljen
Här är nytillskottet i vår aktieportfölj
Chatt
Hernhag: Fem bästa aktierna inom hälsovård och bioteknik...och så tror han om börsen framöver