Analyser (Uppdateras) Trots att rapportperioden avtar i styrka kommer det fortfarande en del analyser från analysföretagen. Här är fredagens färska analyser.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Catena Media till 69 kr från tidigare 77 kr. Rekommendationen köp upprepas dock. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Catena Medias rapport för det fjärde kvartalet var nära våra förväntningar avseende intäkter och ebitda, även om den sammantagna rapporten visade betydande förluster till följd av nedskrivna tillgångar”, skriver firmans analytiker, som menar att bolagets ”kärntillgångar fortsätter att utvecklas väl”. Catena Media stängde på torsdagen till kursen 31,02 kr.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Catena Media till 63 kr från 75 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Elekta till behåll från köp. Riktkursen sänks till 125 från 160 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

SEB Equities höjer däremot sin rekommendation för Elekta till köp från behåll. Riktkursen sänks till 123 från 125 kr. Det framgår av en analys som släpptes efter börsens stängning på torsdagen. Medan rapporten för det tredje kvartalet utgjorde en besvikelse ser SEB:s analytiker goda skäl till att det fjärde kvartalet kommer att bli starkt så att strålterapisystemleverantören når sina prognoser för det brutna räkenskapsåret 2019/2020. SEB konstaterar också att Elekta nu handlas till en rabatt jämfört med sin huvudkonkurrent, amerikanska Varian Medical Systems.

Danske Bank inleder uppdragsbevakning av forskningsbolaget Sprint Bioscience med ett riktvärde på 19,90 kr i basscenariot. Det motsvarar en kurspotential för omkring en kursdubbling. Det framgår av en analys på fredagen. Danske Bank har ett intervall i sin värdering på mellan 5,10 och 33 kr per aktie. Sprint Bioscience handlades i den inledande handeln ned 0,4 procent vid 9,90 kr.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Embracer till behåll från köp. Riktkursen höjs till 117 från 100 kr. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlas till knappt 103 kr på fredagsförmiddagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för gamingbolaget Embracer till 125 kr från 106 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlas till drygt 102 kr på fredagsförmiddagen.