Analyser (Uppdateras) Ett antal nya köprekommendationer har publicerats av analyshusen under fredagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Bravida till köp från behåll. Riktkursen sänks till 70 från 90 kr. Det skriver Bloomberg News. Aktien stängde på 55,50 kr.

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för Boliden till köp från behåll. Riktkursen sänks till 220 från 260 kr. Det skriver Bloomberg News. Aktien stängde på 159 kr på torsdagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Instalco till köp från behåll. Riktkursen sänks till 120 från 140 kr. Det skriver Bloomberg First Word. Aktien stängde på 83,80 kr på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Vestas till köp från sälj. Riktkursen sänks till 600 från 630 danska kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Skistar till köp från behåll. Riktkursen sänks till 91 från 126 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 73 kr på torsdagen.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Trelleborg till köp från behåll. Riktkursen sänks till 140 från 180 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Jyske Bank höjer sin rekommendation för Nordea till köp från behåll. Riktkursen sänks till 66,57 från 85,95 kr. Det framgår av Bloomberg. Nordeas aktie handlades kring 56 kr på fredagsmorgonen.

DNB har höjt sin rekommendation för Electrolux till köp, från tidigare sälj, som en följd av den senaste tidens kursfall. Den nya riktkursen har satts till 123 kr (215), enligt en analys.

Pareto Securities har sänkt riktkursen för Doro till 46 kr, från tidigare 51 kr. Rekommendationen köp kvarstår. Det skriver Pareto Securities i en analys efter att Doro på torsdagen meddelat att det räknar med en negativ effekt på resultat och försäljning 2020 som en följd av avsevärt försämrade makroekonomiska utsikter och framtida osäkerhet.

DNB Markets sänker riktkursen för Veoneer till 140 kr från 240 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien i Veoneer handlas kring 69 kr på fredagen och den har backat med 54 procent sedan årsskiftet och 70 procent det senaste året.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Nibe till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 120 från 130 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Nibe stängde på strax under 128 kr på torsdagen.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Hexagon till undervikt från jämvikt. Riktkursen sänks till 495 från 540 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde strax under 399 kr på torsdagen.

RBC Capital Markets sänker riktkursen för Hansa Biopharma till 74 kr från 110 kr. Rekommendationen sector perform upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 73 kr på torsdagen.