Analyser (Uppdateras) Ett stort antal köprekommendationer och analyser har publicerats av analysföretagen på fredagen inför den nya rapportsäsongen som tar sin början i nästa vecka.

SEB Equities höjer riktkursen för Loomis till 310 kr från 270 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på 267,50 kr.

Även Carnegie höjer riktkursen för Loomis, till 310 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

SEB Equities höjer riktkursen för Nordea till 98 kr från 89 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 86,82 kr föregående handelsdag.

Även UBS höjer riktkursen för Nordea, till 96 kr från 88 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

SEB Equities höjer riktkursen för Kindred till 175 kr från 150 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 154,30 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Essity till 320 kr från 315 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 280,10 kr på torsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Leo Vegas till 66 kr från 50 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 53,20 kr på torsdagen.

Fukthanteringsföretaget Munters får höjd rekommendation av Pareto Securities till köp från tidigare behåll. Pareto justerar samtidigt upp sin riktkurs på bolaget från 75 till 85 kr. Det framgår av en analys daterad fredagen den 9 april. Munters-aktien stängde vid 75 kr på torsdagen. Munters nästa delårsrapport väntas den 22 april.

Handelsbanken Capital Markets har höjt sin rekommendation för Readly till köp från behåll. Riktkursen sänks till 72 från 74 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 62,30 kr på torsdagen efter att ha stigit närmare 5 procent under dagen.

Berenberg Bank inleder bevakning av Nibe och sätter rekommendationen köp. Riktkursen är 360 kr. Det rapporterar Reuters. Aktien i Nibe stängde på 288,50 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer riktkursen för Thule till 370 kr från 335 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på fredagen. Thule stängde vid 394 kr på torsdagen.

Credit Suisse höjer riktkursen för Ericsson till 140 kr från 125 kr. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av nyhetstjänsten The Fly. Aktien stängde på 119,50 kr på torsdagen.

Jefferies International sänker riktkursen för Volvo till 245 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar Reuters. Aktien stängde på 211,45 kr på torsdagen.

Morgan Stanley tar upp den norska elektrolysörutvecklaren Nel för bevakning, rapporterar TDN Direkt med hänvisning till Reuters. Riktkursen för Nel landar på 32 norska kr, skriver TDN. Aktien stängde på 25,28 norska kr på torsdagen.

UBS sänker sin rekommendation för Boliden till sälj från neutral. Riktkursen sänks till 280 från 290 kr. Det framgår av en analys. I den inledande handeln på fredagen sjönk aktien 1,9 procent till 328 kr.

Redeye har inlett bevakningen av desinfektionsbolaget Lifeclean och sätter ett rimligt värde för aktien på 16 kr i ett basscenario. Det framgår av en analys på fredagen. Aktien stängde på torsdagen på 10,10 kr. Värderingsintervallet sträcker sig mellan 7 kr och 25 kr i ett så kallat ”bear”- respektive ”bull”-scenario. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen.

 

Foto: AP/TT
Wall street
Tungt för tech-bolagen i New YorkKinesiska bolag stora förlorare
Foto: istockphoto
Rapport
Alphabet: Betydligt bättre än väntat
Stockholmsbörsen
Nedåt under tunn handelElectrolux och Autoliv i topp
Hongkong
Hang Sengs teknikindex ned drygt 36 procent på sex månader
Foto: Jessica Gow/TT
Aktie
Dubbelslag mot InvestorTas bort från Swedbanks sektorsfavoriter
Foto: Shutterstock
Försäkring
Mobilskador rusar under sommaren
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Aktie
Norwegian: Konverterar fordringar till aktierSkulder för 822 miljoner ersätts med 95 miljoner nya aktier
Köptips
DNB lyfter Enea efter strategiskt förvärv
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Rapport
Bättre för sjätte kvartalet i rad för Eltel
Rapport
Starkt resultat med hög tillväxt för Hexagon
Börsen
Max Matthiessen tror på USA- och euroområdesaktier"Fallande KPI i Europa och högre energipriser"
Asien
Asien: Fortsatt oro inför FedmötetUppåt i Tokyo
Börsen
Goldman Sachs: BNP-tillväxten i USA bromsar kraftigt 2022
Inflationen
Bank of England: Monetära stimulanser kvar i flera kvartal"Uppgången sannolikt temporär"
Aktie
ABB bekräftar storaffären
Bank
Fitch höjer utsikterna för två svenska storbanker
Foto: Mark Lennihan/AP/TT
Kryptovalutor
Bitcoinpriset upp 10 procent senaste dygnet
Bedrägerier
Brå: Kraftig ökning av fakturabedrägerierMen kortbedrägerier har minskat med 34 procent
Foto: istockphoto
Analyser
Här är måndagens färska köprekar
Foto: Shutterstock
Fonder
"Kvinnliga fondförvaltare får högre avkastning"
Köptips
AFV: En aktie att köpa
Råvaror
Råvaror: Prispress på olja
Foto: istockphoto
Försäkring
Stora skillnader i ersättning vid cykelstöld
Bolån
De flesta bolån är under två miljoner"Riskerna med bolån inte så stora"