Analyser (Uppdateras) Ett stort antal köprekommendationer och analyser har publicerats av analysföretagen på fredagen inför den nya rapportsäsongen som tar sin början i nästa vecka.

SEB Equities höjer riktkursen för Loomis till 310 kr från 270 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på 267,50 kr.

Även Carnegie höjer riktkursen för Loomis, till 310 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

SEB Equities höjer riktkursen för Nordea till 98 kr från 89 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 86,82 kr föregående handelsdag.

Även UBS höjer riktkursen för Nordea, till 96 kr från 88 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

SEB Equities höjer riktkursen för Kindred till 175 kr från 150 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 154,30 kr på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Essity till 320 kr från 315 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 280,10 kr på torsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Leo Vegas till 66 kr från 50 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 53,20 kr på torsdagen.

Fukthanteringsföretaget Munters får höjd rekommendation av Pareto Securities till köp från tidigare behåll. Pareto justerar samtidigt upp sin riktkurs på bolaget från 75 till 85 kr. Det framgår av en analys daterad fredagen den 9 april. Munters-aktien stängde vid 75 kr på torsdagen. Munters nästa delårsrapport väntas den 22 april.

Handelsbanken Capital Markets har höjt sin rekommendation för Readly till köp från behåll. Riktkursen sänks till 72 från 74 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 62,30 kr på torsdagen efter att ha stigit närmare 5 procent under dagen.

Berenberg Bank inleder bevakning av Nibe och sätter rekommendationen köp. Riktkursen är 360 kr. Det rapporterar Reuters. Aktien i Nibe stängde på 288,50 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer riktkursen för Thule till 370 kr från 335 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på fredagen. Thule stängde vid 394 kr på torsdagen.

Credit Suisse höjer riktkursen för Ericsson till 140 kr från 125 kr. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av nyhetstjänsten The Fly. Aktien stängde på 119,50 kr på torsdagen.

Jefferies International sänker riktkursen för Volvo till 245 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar Reuters. Aktien stängde på 211,45 kr på torsdagen.

Morgan Stanley tar upp den norska elektrolysörutvecklaren Nel för bevakning, rapporterar TDN Direkt med hänvisning till Reuters. Riktkursen för Nel landar på 32 norska kr, skriver TDN. Aktien stängde på 25,28 norska kr på torsdagen.

UBS sänker sin rekommendation för Boliden till sälj från neutral. Riktkursen sänks till 280 från 290 kr. Det framgår av en analys. I den inledande handeln på fredagen sjönk aktien 1,9 procent till 328 kr.

Redeye har inlett bevakningen av desinfektionsbolaget Lifeclean och sätter ett rimligt värde för aktien på 16 kr i ett basscenario. Det framgår av en analys på fredagen. Aktien stängde på torsdagen på 10,10 kr. Värderingsintervallet sträcker sig mellan 7 kr och 25 kr i ett så kallat ”bear”- respektive ”bull”-scenario. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen.

 

Chatt
Hernhag: Fem aktier på fem årSamt " en riktig värdeskapare över tid"
Insiders
Insiders som handlat med aktier efter rapporterna
Börsen
Ordentligt nedåt på valborgsbörsenAstra och Swedish Match rapportvinnare
Aktier
Veckans mest blankade aktier
30/4
Trading Direkt: "Hög tid köpa bankaktier"
Analys
Carnegie köpstämplar G5 EntertainmentEfter besked från Microsoft
Analys
AFV: Goda tillväxtutsikter för GHPTidningen köpstämplar bolaget
Foto: istockphoto
Analyser
Här är fredagens färska köprekar
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Aktiecase
Carnegie: SKF rullar vidare mot högre marginalerSer attraktivt köpläge efter kursfallet
Aktieportföljen
Rapporttät vecka i portföljen
Foto: Pressbild
Rapport
Astra klart bättre än väntat
Rapport
SCA slog vinstförväntningarnaMen försäljningen nådde inte hela vägen fram
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Resultatlyft för Ratos
Rapport
Sats klart under förväntan
Rapport
Rejält omsättningstapp för Norwegian
Foto: Copyright (c) 2016 safriibrahim/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Kryptobolag lockade aktiespararna i aprilMen kursraketen såldes av på bred front
Placera
Chefsstrategen: Fortsatt medvind”… men gott om traditionella varningssignaler just nu”
Analyser
Här är torsdagens många nya köprekar
BNP
Analytiker: BNP tillbaka på förkrisnivå"Det var verkligen starka siffror"
Analys
ABG: Omotiverat kursfall för Kambi"Utnyttja dippen"
Konjunktur
Kraftigare BNP-ökning än väntat
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Danske: Bostadsrättspriser upp i Stockholm
FED
Powell: Ännu inte dags att diskutera nedtrappningar
Fonder
Så agerade fondspararna i aprilSverige- och globalfonder lockade medan grön energi kastades ut
Foto: Copyright (c) 2010 Pincasso/Shutterstock. No use without permission.
Placera
Danske Bank: "Potential på sikt men hög risk just nu""Minska vikten i portföljen"