Aktierekar En färsk köprekommendation för Tele2 och en sänkt riktkurs för Coor finns med bland de aktierekar som hittills publicerats på fredagen. 

Citi Investment Research höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från neutral. Riktkursen höjs till 115 från 98 kronor. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 99:78 kronor förgående handelsdag.

Citi Investment Research höjer sin rekommendation för Telia till neutral från sälj. Riktkursen höjs till 26 från 23 kronor. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 26:50 kronor förgående handelsdag.

Carnegie sänker riktkursen för Coor till 65 kronor från 80 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på torsdagen på 52 kronor.

Sänkningen är i spåren av förra veckans besked om att Ericsson beslutat att inte förlänga ett kontrakt med Coor, ett kontrakt som går ut den 31 augusti i år och som värderas till 0,5 miljarder kronor årligen.

”Förlusten av ett sådant viktigt kontrakt är en besvikelse, men investeringscaset är intakt. Coor har potential att teckna nya kontrakt under 2023 som delvis kan kompensera”, skriver Carnegie.