Aktierekar (Uppdateras) En rad färska köprekommendationer för bland annat Thule, Nibe och Systemair finns med bland de aktierekar som hittills publicerats på fredagen. 

Flera analyshus har justerat rekommendationer och riktkurser för H&M efter klädjättens rapport på torsdagen. Läs mer i separat artikel här.

I övrigt har ett stort antal köprekar dykt upp i flödet. Bland annat höjer Pareto Securities sin rekommendation för Cibus till köp från behåll. Riktkursen sänks till 130 från 135 kronor. Aktien stängde på 108:65 kronor föregående handelsdag.

Danske Bank Markets inleder bevakning av Balder med rekommendationen köp. Riktkursen är 60 kronor. Aktien var ned 0,5 procent till 42 kronor under den tidiga fredagshandeln.

HSBC återupptar bevakning av Alfa Laval med rekommendationen köp. Riktkursen är 430 kronor. Aktien var upp 0,1 procent till 359:50 kronor under den tidiga fredagshandeln.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Thule till köp från behåll.

HSBC inleder bevakning av Nibe med rekommendationen köp. Riktkursen är 134 kronor. Aktien var upp 1 procent till 116:15 kronor under den tidiga fredagshandeln.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Systemair med rekommendationen köp. Riktkursen är 97 kronor. Aktien stängde på 80:80 kronor föregående handelsdag.

DNB Markets höjer riktkursen för AAK till 210 kronor från 200 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 183:30 kronor föregående handelsdag.

Stifel inleder bevakning av Sectra med rekommendationen sälj. Riktkursen är 125 kronor. Aktien var ned 8,3 procent till 159:44 kronor under den tidiga fredagshandeln.

Analyshuset Kempen uppger att specialistläkemedelsbolaget Calliditas Therapeutics närmar sig lönsamhet, vilket de ser som en drivkraft för att attrahera nya investerare till bolagets aktie samt att det kan minska rabatten i värdering som Kempen bedömer. Kempen har en köprekommendation för Calliditas med en riktkurs på 300 kronor, motsvarande 58 dollar per ADR.