Analyser (Uppdateras) Ett par nya aktieköprekar finns att rapportera från analysföretagen hittills under fredagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Atlas Copco till 580 kr från 510 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på torsdagen på 513,80 kr.

SEB inleder bevakning av vård- och omsorgsbolaget Ambea med en köprekommendation och riktkursen 88 kr. Det framgår av en analys med titeln ”Caring for growth” som släpptes på fredagen. Aktien stängde på 75,10 kr på torsdagen.

Wells Fargo har inlett bevakning av Autoliv med rekommendationen jämvikt och riktkurs 97 dollar. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX på fredagsmorgonen. Autolivs stängningskurs i USA på torsdagen var 89,44 dollar.

Barclays Capital höjer sin rekommendation för Assa Abloy till övervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 280 från 210 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 242 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer sin riktkurs för forskningsbolaget Vicore Pharma till 97 kr från tidigare 51 kr med en bibehållen köprekommendation. Det framgår av en analys på fredagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för danska Rockwool till behåll från sälj. Det framgår av en analys.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Hexpol till köp från behåll. Riktkursen höjs till 110 från 96 kr. Det rapporterar Dagens industri.

Nordea Markets höjer riktkursen för MTG till 170 kr från 163 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på torsdagen på 119,70 kr.

ABG Sundal Collier inleder bevakning av Egetis Therepeutics, som tidigare hette Pledpharma, med rekommendationen köp och riktkursen 12 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del. Egetis-aktien handlas upp med cirka 9 procent på fredagen till nivåer kring 6,60 kr.

Analysfirman Redeye har inlett bevakning av mjukvarubolaget Seamless Distribution Systems, SDS, och sätter ett rimligt värde för aktien på 72 kr i ett basscenario. Det framgår av en analys daterad på fredagen. Värderingsintervallet sträcker sig mellan 32 kr och 115 kr i ett så kallat ”bear”- respektive ”bull”-scenario. Redeye ser en avsevärd kurspotential och hänvisar till att SDS:s stora och stabila kundbas, tillsammans med en historik av framgångsrika förvärv, bäddar för spännande tillväxtutsikter. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen. Vid 9.30-tiden handlades SDS-aktien till 49,90 kr, en uppgång med 6,2 procent för dagen.

Analyshuset Redeye har inlett bevakningen av medicinteknikbolaget Stille och sätter ett rimligt värde för aktien på 153 kr i ett basscenario. Det framgår av en analys daterad på fredagen. Värderingsintervallet sträcker sig mellan 77 kr och 196 kr i ett så kallat ”bear”- respektive ”bull”-scenario. Stille erbjuder stabila tillväxtutsikter med stöd av nuvarande hälsovårdstrender, menar Redeye som ser att aktiekursen kan gynnas av framtida M&A-aktiviteter och att bolaget nyttjar sina starka försäljningskanaler. Vid 9.40-tiden handlades Stille till 122 kr på Stockholmsbörsen, upp 8,4 procent jämfört med torsdagens stängningskurs.