Analyser (Uppdateras) Veckans analysskörd inför den kommande rapportsäsongen avslutas med flera höjda rekommendationer och höjda riktkurser.

Handelsbanken Capital Markets höjer den långsiktiga rekommendationen, på tre års sikt, för Nordea till outperform från market perform. Riktkursen lämnas oförändrad på 138 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 91,78 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Catena till köp från behåll. Riktkursen sänks till 467 från 509 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 403,00 kr föregående handelsdag.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin kortsiktiga rekommendation, på tre månaders sikt, för Viaplay till behåll från köp. Det framgår av en uppdatering från banken.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Cellavision till behåll från köp. Riktkursen höjs till 380 från 370 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 381,50 på fredagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för TF Bank till 200 kr från 225 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 147,20 kr föregående handelsdag.

Carnegie sänker riktkursen för EQT till 331 kr från 382 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 224,80 föregående handelsdag.

Pareto Securities sänker riktkursen för Sedana Medical till 50 kr från 80 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. I fredagens inledningshandel hade Sedana gått ned 2,0 procent till 25,94 kr. Sedan årsskiftet har Sedana fallit 73,5 procent.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Gränges till köp från behåll. Riktkursen höjs till 100 från 90 kr. Det framgår av en uppdatering.

Nordea Markets återupptar bevakning av Stillfront med rekommendationen köp. Riktkursen är 28 kr. Det framgår av en analys. Nordea väntar sig att Stillfront visar en accelererande organisk försäljningstillväxt under året och att 2022 summeras till +1 procent. I fjol sjönk gamingbolagets organiska tillväxt med 8 procent. ”Sett till Stillfronts starka tillväxt- och marginalprofil anser vi att aktien handlas med en överdriven rabatt på 50 procent jämfört med sektorn”, skriver Nordea.