Analyser (Uppdateras) Veckan avslutas med några få färska analyser från analysbolagen, varav märks en en ny bevakning av ett kundlojalitetsbolag, samt ett e-handelsbolag som fått sänkta riktkurser från tre olika håll.

Pareto Securities inleder bevakning av kundlojalitetsbolaget Awardit med köprekommendation. Riktkursen är 175 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 118,80 kr föregående handelsdag.

JP Morgan sänker riktkursen för Tele2 till 152 kr från 170 kr. Rekommendationen övervikt upprepas. Det skriver Reuters. B-aktien stängde på 119,95 kr föregående handelsdag.

Citi Investment Research sänker sin rekommendation för Assa Abloy till behåll från köp. Riktkursen är 260 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 239,70 kr föregående handelsdag.

DNB Markets inleder bevakningen av gamingbolaget Paradox med rekommendationen behåll och riktkurs 195 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Carnegie sänker riktkursen för Boozt till 115 kr från 145 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 73,05 kr efter en nedgång på drygt 18 procent föregående handelsdag.

Även Nordea Markets sänker riktkursen för Boozt, till 65 kr från 90 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys. Boozt sänkte på torsdagen sina helårsprognoser för innevarande år för tillväxten och det justerade rörelseresultatet med hänvisning till en avmattande konsumtion som lett till en försämrad köpkraft, fortsatta störningar i leveranskedjan och stigande inflation. Nordea pekar på att den nya sänkta prognosen antyder att Boozt behöver öka sitt justerade rörelseresultat under det andra halvåret 2022 trots att nedgången under det första halvåret pekar mot en helt annan utveckling.

DNB Markets sänker också riktkursen för Boozt, till 162 kr från 197 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. ”Vi har sänkt våra förväntningar för resten av året, men i likhet med Boozts utsikter förväntar vi oss en sekventiell förbättring i det andra halvåret”, heter det i analysen.