Här är dagens färska analyser

Publicerad 2017-09-04 09:30

Analyser Ett antal nya riktkurser och rekommendationer har publicerats under måndagen, utöver de många riktkursförändringarna för H&M.

Bland övriga analyser märks att Nordea Markets återupptar bevakning av Lundin Petroleum med köprekommendation och riktkurs 220 kr. Det framgår av en analys. Oljeaktien slutade på 172,10 kr på fredagen.

Nordea Markets har bytt analytikerbevakning på Eltel och sänker riktkursen men behåller köprekommendationen. Det framgår av en analys. Ny riktkurs för Eltel är 33 kr, tidigare var 35 kr.  Nordeas estimat för Eltel fortsätter att sjunka men banken argumenterar att uppsidan fortfarande är gynnsam på medel till lång sikt, tack vare en normalisering av lönsamheten och en solid finansiell ställning efter emissionen.

Pareto Securities sänker riktkursen för JM till 220 kr från 260 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys. På fredagen slutade JM-aktien på strax över 258 kr.

Pareto Securities sänker även sin rekommendation för Klövern men behåller riktkursen. Klövern har stigit 16 procent sedan bolaget implementerade ett återköpsprogram den 13 juli i år, och har överpresterat sektorn med nära 18 procent. ”Givet rallyt på sistone närmar sig kursen vår riktkurs på 11,50 kr, och vi sänker därmed vår rekommendation till behåll (köp) och upprepar vår riktkurs på 11,50 kr”, skriver Pareto i en analys.