Här är dagens färska analyser

Publicerad 2017-05-03 10:38

AnalyserUPPDATERAD Även på onsdagen har det inkommit några nya riktkurser och rekommendationer. Här är ett urval.

Kreditvärderingsinstitutet Moody’s sänker Ericssons kreditbetyg till skräpstatus.

Det nya betyget Ericssons långsiktiga upplåning är Ba1, som ligger inom Moody’s betygsgrupp ”speculative grade”, med en signifikant kreditrisk. Det tidigare betyget var Baa3, som är den lägsta nivån inom betygsgruppen ”investment grade”.

Utsikterna för det nya betyget är stabila, skriver Moody’s i ett pressmeddelande.

”Nedgraderingen av Ericssons betyg reflekterar den förväntade negativa effekten på bolaget rörelseresultat och kassaflöde under 2017 och 2018 som en följd av stigande omstruktureringskostnader och nedskrivningar, som nyligen aviserats av bolaget”, skriver Moody’s.

Den 28 april sänkte kreditvärderingsinstitutet Fitch Ericssons långsiktiga kreditbetyg till BBB från tidigare BBB+, med negativa utsikter.

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakning av hjälmbolaget Mips med rekommendationen öka. Riktkursen sätts till 60 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Mips handlas kring 55 kr på onsdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Troax till öka från köp. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Trelleborg till 216 kr, från tidigare 195 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en färsk analysuppdatering.

Barclays Capital höjer riktkursen för Hexagon till 360 kr från 320 kr. Rekommendationen jämvikt upprepas. Det skriver Reuters.

RBC Capital Markets sänker sin rekommendation för Kinnevikdelägda Zalando till sector perform, från tidigare outperform. Riktkursen 42 euro upprepas. Det framgår av en analys daterad 3 maj. ”Vi gillar fortfarande Zalandos långsiktiga försäljningspotential, men marknadsförväntningarna är höga och vi tror att det blir utmanande för bolaget att nå konsensusprognoserna för såväl försäljning som marginal under året”, skriver RBC:s analytiker. Zalando ägs till 32 procent av Kinnevik och nätmodehandlaren är Kinneviks största innehav.