Här är dagens färska analyser

Publicerad 2017-05-02 10:21

Analyser Som vanligt har de stora analyshusen publicerat ett antal köp- och säljrekar. Här är ett urval av dem.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Nobia till behåll från köp. Riktkursen behålls på 100 kr. Det framgår av ett marknadsbrev Nobias kvartalsrapport i fredags visade att bolaget fortsatte att gynnas av en start nordisk B2B-marknad under första kvartalet och växte även i Storbritannien.

”Men vi tror att vi närmar oss punkten när Norden inte längre kommer att växa för Nobia, medan Storbritannien sannolikt kommer att återgå till negativ tillväxt redan under andra kvartalet”, skriver Danske vars prognos för 2017 ger ett p/e-tal på 16 för Nobia. Det gör att banken inte längre tycker att aktien är lockande, enligt en kommentar.

En pressad försäljning inom ”core networks-segmentet”, en storleksjustering av media- och it/moln-verksamheten samt fortsatta forsknings- och utvecklingskostnader kommer troligen att väga på rörelseresultatet. Dessutom kommer betydande omstruktureringskostnader troligtvis leda till ett negativt fritt kassaflöde under 2017, enligt Fitch, rapporterar Bloomberg.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Electrolux till behåll från köp. Det skriver Reuters.

Pareto Securities däremot höjer riktkursen för Electrolux till 280 kr från 255 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Hexpol till sälj från behåll. Riktkursen är 82 kr. Det framgår av en analys.

Även DNB Markets sänker sin rekommendation för Hexpol till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 89 från 91 kr. Det skriver Bloomberg First Word.

Kepler Cheuvreux sänker också sin rekommendation för Hexpol, till behåll från köp. Riktkursen höjs till 102 kr från 95 kr. Det skriver Bloomberg First World.

Pareto Securities höjer riktkursen för Sobi till 200 kr från 150 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.