Aktier Viaplay, MTG och Nordnet är några av de aktier som har störst andel köprekommendationer hos analyshusen just nu.

Det är Swedbanks marknadsstrateg Martin Hallström som på bankens placeringssajt Aktiellt listar de aktier som i dagsläget har högst andel köprekommendationer hos analyshusen.

Rankingen sker med en skala 1 till 5 där en femma innebär att samtliga analyshus rekommenderar köp, medan en etta innebär att samtliga rekommenderar sälj. För att få högre tillförlitlighet har Hallström sorterat bort aktier som följs av färre än fem analyshus.

”Under den gångna månaden har det på aggregerad basis varit generellt små analysförändringar, varvid listan med aktier som har högst andel positiva rekommendationer är nära nog intakt.”, skriver Hallström på Aktiellt.

De bolag som fått betyget 5, dvs att samtliga analyshus har köprekommendation, är Viaplay, MTG, Humana, Cint, Hansa Biopharna, Nordnet, Saab och Camurus.

MTG, LeoVegas, Kindred och Nordnet får alla ett rekommendationsvärde på 5,0. När det gäller Kindred bör man dock notera att aktien nu på måndagsmorgonen fick en sänkt rekommendation av Carnegie från köp till behåll. Listan här nedanför sammanställdes dock innan rekommendationsförändringen.