Placera Under maj har analytikerna fått några nya aktiefavoriter. Aktiellt redovisar nu en sammanställning över vilka aktier som analyshusen anser vara mest köpvärda. Bland experternas favoriter har tre nykomlingar gjort entré. Det skriver Martin Hallström, marknadsstrateg på Swedbank Analys, på Aktiellt, Swedbank och Sparbankernas placeringssajt.

På favoritlistan finns sedan tidigare Kindred, Leo Vegas, Loomis, Nent, Dometic och Nobina.

De tre nya favoriterna hos analyshusen är Boozt, Hansa Biopharma och Nobina som nu sällar sig till de ovan uppräknade favoritaktierna.

Dessa tre nya favoriter knuffade i sin tur ut tre andra bolag från listan. De tre som inte längre platsar är Mekonomen, Scandi Standard och Astra Zeneca.

Mekonomen har dock samma rekommendationvärde som vid senaste uppdateringen, medan Astra Zenecas rekommendationsvärde minskat något.

Att Scandi Standard inte längre är med på favoritlistan bort beror på att antalet analytiker som krävs för att inkluderas i underlaget minskat till under brytpunkten.

Martin Hallström påpekar dock att analytikerna inte alltid har samma uppfattning om olika aktier. Två av de aktier som har lägst rekommendationsvärde har Swedbank Analys ändå en köprekommendation för.

Det gäller Billerud Korsnäs och Hexagon. ”Får vi rätt i vår analys kommer således stort utrymme finnas för estimat och rekommendationsuppjusteringar framöver”, skriver Martin Hallström.