Aktie Bioartics aktie handelsstoppades vid 12.15 på torsdagen efter ett fall på över 20 procent. Detta efter att Biogen och Eisai stoppat ett alzheimerprojekt i fas 3. Men nu går Bioarctics storägare ut och konstaterar att beskedet snarare är positivt för Bioarctic och att "aktieanalytikerna inte förstår" det som han pratar om.

Biogen och Eisai har beslutat att avbryta de globala fas 3-studierna Engage och Emerge med aducanumab (BIIB037) mot alzheimer. Beslutet baseras på en analys av en oberoende dataövervakningskommitté som indikerar att studierna sannolikt inte kommer att nå sina primärmål.

Aducanumab är en konkurrent till antikroppen BAN2401 som svenska Bioarctic utvecklat i samarbete med just Eisai och Biogen.

Storägare: Analytikerna förstår inte det jag pratar om 

Att Biogen och Eisai avbryter de globala fas 3-studierna med aducanumab mot alzheimer är bra för Bioarctic eftersom bolaget blir av med en konkurrent.

Det säger Bioarctics storägare Lars Lannfelt till Dagens Industri.

”Vi har inte problemen som de har”, säger han till Di.

Lars Lannfelt äger nästan 36 procent av aktierna i Bioarctic, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning.

Bioarctic-aktien föll med drygt 26 procent innan den handelsstoppades.

”Att vår kurs faller beror på att allmänheten och aktieanalytikerna inte förstår det här som jag pratar om. De tror att vi är likadana. Jag är inte ett dugg orolig för vår del”. säger Lars Lannfelt till Di.