Aktietips Handelsbanken stuvar om på listan med bankens favoriter bland små- och medelstora svenska bolag. Elekta och Tietoevry plockas in medan Camurus och Arjo kastas ut.

”Vi ser fortsatt goda möjligheter för stock picking, trots dystra konjunkturutsikter. Marknaden har studsat upp de senaste månaderna, samtidigt som vi har en försiktig inställning till börsen i det korta till medellånga perspektivet. Vi fortsätter därför att behålla småbolagslistans defensiva profil”, skriver Handelsbanken i en uppdatering.

Banken har nyligen sänkt rekommendationen för Arjo eftersom återhämtningen tycks dröja längre än väntat.

”Vi ersätter därför aktien med ett annat medicinteknikbolag, Elekta, som är mindre skuldsatt och där aktien är mer likvid. Vi noterar flera signaler om att marginalpressen borde lätta inom kort då Elekta exekverar på sin rekordstora orderbok och prishöjningar, nya produktlanseringar, mindre problem i leveranskedjorna och kostnadsbesparingsprogrammet ger stöd”, skriver Handelsbanken.

Camurus har haft en mycket stark kursutveckling och Handelsbanken väljer nu att ta hem vinsten och ersätta aktien med en mindre riskfylld sådan i form av Tietoevry.

”Enligt vår mening är Tiotoevry det bästa defensiva konsultbolaget, som kombinerar en låg värdering med en hög andel återkommande intäkter och potential för en uppdelning”, skriver Handelsbanken.

Handelsbankens lista med småbolagsfavoriter består nu av Elekta, Embracer, Husqvarna, Rejlers, Systemair och Tietoevry.