Handelsbanken: Nytt avsnitt av Bolånekollen: När toppar boräntorna?

2022-11-25 16:11:07

Det händer fortsatt mycket inom svensk ekonomi och många hushåll känner oro över stigande priser och räntor. Samtidigt lämnade Handelsbanken i dag besked om att flera sparräntor höjs medan annonsräntan på ettåriga bolån sänks och listpriserna på övriga bolåneräntor lämnas oförändrade.

I Bolånekollen svarar Claes Måhlén, chefsstrateg på Handelsbanken, på frågor om Riksbankens senaste höjning på 0,75 procentenheter.  

"Det är Riksbankens fjärde höjning av styrräntan i år och jag tror att många undrar hur många fler höjningar vi har att vänta oss", säger Elin Fornbrandt, programledare på Bolånekollen.

Bolånekollen har också träffat Lars Ejeklint, klimatexpert på Vattenfall, som hjälper oss att svara på frågor om hur man kan energieffektivisera hemma. En fråga vi ställer till honom är om vi kan ha julbelysning i år trots de höga elpriserna.

I programmet gästas vi även av Catharina Belfrage Sahlstrand, hållbarhetschef på Handelsbanken.
"Hon berättar om varför elpriserna har stigit så under året och hur man ska tänka gällande investeringar inom energieffektivisering", säger Elin Fornbrandt. 

Läs mer och se avsnittet HÄR (https://www.handelsbanken.se/sv/privat/bolan/bolanekollen#153117/). (https://www.handelsbanken.se/sv/privat/bolan/bolanekollen#153117/)

För mer information, kontakta:  

Handelsbankens pressavdelning, press@handelsbanken.se,08-701 10 18

Cision