Aktietips Fönstertillverkaren Inwido tar plats på Handelsbankens fokuslista och ersätter Husqvarna som sektorfavorit inom sällanköpsvaror och -tjänster.

”Fönstertillverkaren handlas till låga värderingsmultiplar, samtidigt som bolaget uppvisar höga och stabila marginaler över tid och är betydligt mindre cykliskt än man kan tro”, skriver banken i ett marknadsbrev.

Handelsbanken konstaterar också att Inwido genererar starka kassaflöden och har en stark balansräkning, vilket innebär potential för värdehöjande förvärv, generösa utdelningar och möjliga aktieåterköp.

”Bolaget tickar även i boxen hållbarhet, då behovet är stort i Europa för energibesparande investeringar som byte av fönster och dörrar”, skriver Handelsbanken.

När det gäller Husqvarna, som nu alltså får lämna listan, så har aktien stigit betydligt mer än sektorn sedan den togs in som sektorfavorit i augusti i fjol. Men efter rapporten för det fjärde kvartalet sänkte Handelsbanken den långsiktiga rekommendationen för aktien till ”market perform”. Motiveringen var då att aktien gått starkt och uppsidan inte var stor nog för att motivera en outperform-rekommendation.

Handelsnanken upprepade dock den kortsiktiga rekommendationen köp.

”Det avspeglar vår bedömning om ett starkt momentum för Husqvarnas försäljning och resultat i det korta perspektivet. Men sammantaget ser vi för närvarande större potential i Inwido”, skriver Handelsbanken.

De aktier som finns med på Handelsbankens fokuslista är Duni, Elekta, Embracer, Inwido, Kone, Millicom, Platzer, SSAB och Swedbank.