Love Strandberg blir ny chefredaktör för Privata Affärer.

Privata Affärer Nu är det klart att Love Strandberg tar över som chefredaktör för Privata Affärer efter Per Hammarlund som lämnat tidningen efter nästan 15 år på chefsposten. Love Strandberg kommer senast från en tjänst som nyhetschef på Dagens industri.

Hur känns det?
– Det känns hedrande, roligt och spännande att få bli chefredaktör för Nordens största privatekonomiska magasin. Jag är själv en trogen läsare av både Privata Affärer och Placeringsguiden. Samtidigt har jag trivts otroligt bra på Di, så det är lite blandade känslor.

Vem är du?
– Jag har jobbat som ekonomijournalist i nästan 15 år, varav de senaste knappt åtta åren på Di och då framförallt som nyhetschef. Tidigare har jag bland annat jobbat på Placera, SvD Näringsliv, E24 samt varit med att grunda ekonomisajten N360.

Ditt intresse för placeringar?
– Ekonomi, börsen och placeringar är ett av mina riktigt stora intressen och har varit det sedan länge. Det är en ynnest att få jobba med något man verkligen brinner för.

Vad har du för planer för Privata Affärer?
– Först och främst ska jag lära känna alla som jobbar med Privata Affärer och sätta mig in i verksamheten. Ett prioriterat område framöver blir att utveckla Privata Affärers digitala erbjudande.

Love Strandberg tillträder som chefredaktör vid årsskiftet. Tills dess är Fredrik Lindberg tillförordnad chefredaktör för Privata Affärer.