Greklands kassa snart tom

Publicerad 2012-08-24 13:52

Skuldkrisen Konkursmässiga Grekland har pengar så att landet klarar sig till mitten av oktober, skriver den grekiska tidningen Ekathimerini och hänvisar till finansdepartementets senaste prognoser.

Försäljningar av statsskuldsväxlar varje månad är Greklands enda sätt att låna upp pengar på marknaden just nu och har så varit en längre tid.

Greklands premiärminister Antonis Samaras var i dag i Berlin för att möta Tysklands förbundskansler Angela Merkel. På agendan står förstås skuldkrisen.

Vid en pressträff efter mötet sade Angela Merkel att Tyskland vill att Grekland stannar kvar i eurosamarbetet. Hon upprepade samtidigt att Tyskland och Frankrike är överens om att länderna ska vänta på trojkans (IMF, EU, ECB)rapport innan de fattar några beslut om Grekland.

Antonis Samaras å sin sida sade att Grekland arbetar för att få ned budgetunderskottet, men att landet också behöver möjligheter för att kunna växa. Grekerna har inte bett om mer stöd, enligt Samaras.

På torsdag åker Frankrikes president Francois Hollande till Madrid för att träffa Spaniens premiärminister Mariano Rajoy. Den 4 september är det sedan dags för Hollande att möta Italiens premiärminister Mario Monti. Två dagar senare träffas Angela Merkel och Mariano Rajoy för att diskutera en lösning på eurokrisen, skriver Reuters.