I annonssamarbete med FRODA

ANNONS Små och medelstora företag står för fyra av fem arbetstillfällen i Sverige. Om de inte har tillgång till externt kapital på ett smidigt och prisvärt sätt riskerar de att inte överleva eller hämmas i sin tillväxt – en stor förlust för Sveriges innovationskraft och ekonomi i stort. Därför grundades Froda med idén att revolutionera bankupplevelsen för entreprenörer genom att erbjuda företagslån till marknadens bästa villkor - på nolltid.

Enligt Tillväxtverkets undersökning ”Företagens villkor och verklighet” (2017) så är avsaknaden av tillgång till externt kapital det enskilt största hindret för företag som vill växa. Tung administration, långa väntetider och felaktiga bedömningar från banken har gjort det onödigt svårt att få tillgång till kapital för att växa. Alternativet har då varit mer eller mindre seriösa aktörer med skyhöga räntor.

Det tyckte grundarna av Froda var fel, därför bestämde de sig för att göra något åt saken. 

– Vi startade Froda med en tydlig idé, att göra det enklare för entreprenörer att investera i sina idéer med till de bästa möjliga villkoren. Vårt löfte är att du inte ska behöva välja mellan smidig och prisvärd finansiering när du vill få ditt företag att växa, säger Olle Lundin, Frodas vd och medgrundare.

Genom att digitalisera bedömningsprocessen pressar Froda priserna och kan på så vis spara tid, pengar och energi för entreprenörer som är i behov av finansiering – till marknadens lägsta pris. Genom att minimera tröskeln till externt kapital hoppas de på att kunna ge mer tid till vad varje entreprenör gör bäst – att växa och driva sitt företag framåt. 

– Vi vill utmana en traditionell bransch med manuella processer, dålig kundupplevelse och höga marginaler. Det vi gör annorlunda är att maximera kundnytta och smidighet istället för att maximera vinst för oss själva, säger Olle Lundin. 

Företagslån till bättre villkor och lägst pris-garanti

I våras mottog Froda tillstånd från FI (Finansinspektionen) om att bli kreditinstitut. Tillståndet gjorde det möjligt för Froda att erbjuda likställda villkor som de traditionella bankerna – men med en betydligt smidigare användarupplevelse. 

Samtliga låneprodukter hos Froda omfattas av en lägst prisgaranti*. Det innebär att företagets ambition är att hålla lägst pris på marknaden, upp till 70 procent lägre än vad som tidigare kunde erbjudas innan tillståndet. 

– Med tillståndet från Finansinspektionen kan vi nu erbjuda företagsfinansiering som inte bara är smidigare och snabbare – utan också ha marknadens bästa villkor. Nu finns det ingen anledning för företagare att ta lån någon annanstans, säger Olle Lundin. 

Anledningen till prissänkningen är att Froda nu kan ta emot inlåning från allmänheten mot statlig insättningsgaranti. Detta resulterade i att Froda även nyligen lanserade Sveriges mest fördelaktiga sparkonto med 1 procent i sparränta. 

Läs mer om Frodas sparkonto här.

En innovativ affärsmodell – med samma intresse som kunden 

– Många finansföretag tjänar pengar på kundens bekostnad. Vi vill vara motsatsen till det. Därför har vi byggt hela vår affärsmodell kring att hjälpa våra kunder att lyckas, inte misslyckas, fortsätter Olle Lundin.

För att se till att Froda alltid verkar i sina kunders intressen har bolaget linjerat sin affärsmodell med sina kunders. I praktiken betyder det att Froda maximerar för att hjälpa sina kunder att lyckas, exempelvis genom att slopa dolda kostnader, påminnelse- och förseningsavgifter. Istället har de en liten fast summa som dras varje dag via autogiro för att göra det enkelt att betala tillbaka lite i taget, utan att det ska påverka kassaflödet för mycket. 

– Nästan alla företag behöver investera i något under sin livstid. Vi vill inte utnyttja det till något negativt, avslutar Olle Lundin.

Läs mer om Froda här!

Om Froda 

Froda är ett bättre lån för företag som vill växa. Genom att digitalisera processen hjälper vi entreprenörer att spara tid, energi och pengar när de vill tänka större. Hos oss behöver du inte välja mellan smidigt och prisvärt. Med Froda kan du snabbt investera i ditt företag — till de bästa tänkbara villkoren för just ditt företag. Idag har vi hjälpt över 15 000 entreprenörer med finansiering. Vi är stolta över att ha Sveriges nöjdaste kunder enligt Trustpilot.

* Garantin innebär att Froda alltid ska erbjuda minst lika lågt pris som våra konkurrenter. Garantin förutsätter i övrigt jämförbara villkor (till exempel amortering och säkerheter) och omfattar endast ansökningar som beviljats lån av Froda.

Av: Froda

Detta är en annons från Froda och ska inte tolkas som redaktionellt material från Privata Affärer.